skip to Main Content

2022 WEEK 44

 1. Michel Vaillant Legendes 1: De hel van Indianapolis, Vincent Dutreuil/Denis Lapière, Graton, SC 9,99/HC 17,99. (Nieuwe reeks waarin de lezer op avontuur gaat met Michel Vaillant om mythische races uit de jaren 60 en 70 te herbeleven zoals nooit tevoren!)
 2. XIII 28: Cuba, waar alles begon, Iouri Jigounov/Yves Sente, Dargaud Benelux, SC 9,99/HC 17,99.
 3. Nottingham 3: Robin, Dellac/Brugeas/Herzet, Le Lombard, SC 9,99/HC 17,99.

 1. De 7 Levens van de Sperwer de Ninon-cyclus 3: De zoon van Ariane, Jovanovic/Cothias, Dargaud Benelux, HC 15,99.
 2. De Klaagzang van de Verloren Gewesten – De Sudenna’s 2: Aylissa, Teng/Dufaux, Dargaud Benelux, SC 11,99.
 3. Saul 3: De huurlingen van Barkahn, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, SC 9,95. (De hardcover is uitgesteld naar begin van 2023.)

 1. Coccobill: Al Dente, Luca Salvagno, Uitgeverij Hum!, HC 18,95.
 2. Tex Willer 17: De meedogenloze, Claudio Villa/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, zwart/wit SC 19,95.
 3. Lousiana, de kleur van bloed deel 3, Gontran Toussaint/Léa Chrétien, Dargaud Benelux, SC 9,99.

 1. Rik Ringers de beginjaren 5, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50. (Integrale uitgave met de delen: “Het monster van Zwartlo”, “Requiem voor een idool”, “Grafschrift voor Rik Ringers”, “Onderzoek in het verleden”.)
 2. Kuifje: De sigaren van de farao, Hergé, Éditions Moulinsart/Casterman, HC 19,95. (Herziene uitgave van de originele eerste versie die gepubliceerd werd in Le Petit Vingtième van 1932 tot 1934.)
 3. Voor de Incal integraal: De jeugd van John Difool, Janjetov/Jodorowsky, Uitgeverij Sherpa, HC 75,00.

 1. Inspecteur Bayard 6: Die Inspecteur is voor niks en niemand bang!, Olivier Schwartz/Jean-Louis Fonteneau, Uitgeverij Hum!, HC 18,95.
 2. Bastaards, Trish Forstner/Tony Fleecs, Menlu, SC 21,99. (Maak kennis met Sophia. Sophia weet niet hoe ze in het huis met de honden terecht is gekomen. Ze herkent ook geen enkele andere viervoeter. Sophia weet dat er iets verschrikkelijks is gebeurd, maar ze weet niet wat. Ze herinnert zich niet… wacht! Waar is haar vrouwtje? ‘Bastaards’ is een hartverwarmende thriller van de makers van de My Little Pony comics.)
 3. Stolp, Wojciech Stefaniec/Daniel Odija, Scratch Books, HC 29,95. (Bardo is een “futuristisch, anti-utopiaans, experimenteel detectiveverhaal” door het Poolse duo Wojciech Stefaniec en Daniel Odija. Er zijn vier delen van gepland. In Bardo, de stad van het ‘eindeloze’, vond een stille catastrofe plaats. De vegetatie stierf, de laatste diersoorten begonnen te verdwijnen. Chemische pillen hebben voedsel vervangen. De bewoners werden besmet door de vloek van onvruchtbaarheid. Bestaat er een kans dat het leven zal overleven ondanks de biologische ontbinding van alle organismen?)

 1. Dirkjan deel 28, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, SC 8,50.
 2. Kinderen in het Verzet 8: Strijden of sterven, Benoît Ers/Vincent Dugomier, Le Lombard, SC 9,99.
 3. Jommeke 312: Zonnedorp Kampioen!, Jef Nys, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Storm – de kronieken van Roodhaar 7: De parasiet van Danakill, Romano Molenaar/Robbert Damen, Uitgeverij L, Luxe HC 49,95.
 2. January Jones 12: In de geest van Omar Mukhtar, Eric Heuvel, Uitgeverij L, Luxe HC 49,95.
 3. Arcadia Archief 63: Leonardo – Groot, Groter, Grootheidswaanzin, Turk/De Groot, vzw Arcadia, HC 24,95.

 1. Luthon-Höge 1, Michiel Offerman/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, SC 9,95. (Op 18 juli 1952 komt inspecteur Reimst Cloissé aan in Luthon-Höge. Hij neemt de plaats in van de onlangs overleden inspecteur Alain Souchon. Op het eerste gezicht lijk het een rustig dorpje, maar dat is slechts schijn. Lijken in de kast zijn er genoeg, maar ook op de begraafplaats vind je ze terug. Cloissé belandt in een waar wespennest en elke poging die hij onderneemt om misdaden op te lossen wordt in de kiem gesmoord. Niet in de laatste plaats door zijn superieur, hoofdinspecteur LaCase.)
 2. Jeff Rylander 1: Paniek op Curaçao, Eric Heuvel/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, SC 9,95. (Achtervolgd door het verleden, heden met uitzicht op een onzekere toekomst, beweegt Jeff Rylander zich soepel door het leven. Als gemankeerde schrijver annex copywriter heeft hij zich teruggetrokken in een appartement van het Marona Resort op Curaçao waar hij van de eigenaar gratis mag wonen in ruil voor wat hand-en-spandiensten. In ‘Paniek op Curaçao’ brengt hij echter niet alleen zichzelf in gevaar, maar sleept hij ook zijn vriend en vriendin, Domdou en Hilda Sommelbi, mee in het avontuur. Criminelen, politie, jaloerse echtgenoten en ‘die man uit Nederland’ zitten hem achterna. En dan is er natuurlijk die hond.)
 3. De Familie Doorzon: Sinterklaas Cartoentje, Gerrit de Jager, Concerto Books, SC 19,99.

 1. Atan van Kea, Judith Vanistendael, Uitgeverij Oogachtend, HC 26,00. (De Griekse eilandengroep de Cycladen, bijna vijfduizendjaar geleden. Atan is een verlegen tiener die beelden snijdt van zijn favoriete mythologische helden. Hij blijkt bijzonder getalenteerd, en zijn werken zullen duizenden jaren later in het Louvre belanden. Judith Vanistendael laat ons kennismaken met deze weinig bekende beschaving. Dit verassend intieme boek is tegelijk ook een teder verhaal over de immer complexe zoektocht van een opgroeiend puberjongen.)
 2. Van Istanbul naar Bagdad, Arnon Grunberg/Hanco Kolk, Uitgeverij Personalia, SC 9,95. (Heruitgave met een lesbrief en een dossier met achtergrondinformatie.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken