skip to Main Content

2022 WEEK 4

 1. Schets en scheef 2: Kassandra, Kristof Berte, Syndikaat, HC 19,95.
 2. Koning Hollewijn de volledige werken band 14, Marten Toonder, Panda uitgaven, HC 57,50.

 1. Geesten uit het verleden, Seiter/Brahy, Dark Dragon, HC 29,95. (Londen, april 1912. De Titanic staat op het punt uit te varen voor haar eerste oversteek. De beroemde journaliste Miss Launceston-Graves reist mee om uit eerste hand verslag te doen van dat grootse gebeuren. Niet ver van de machinekamer zit Casper Vanhounde opgesloten, een sadistische moordenaar die wordt uitgeleverd aan de VS. Hij staat onder toezicht van inspecteur Ellroy MacCoy uit New York. Een andere vooraanstaande reiziger is de gepensioneerde Engelse inspecteur Frederick Abberline. Die zoekt al meer dan twintig jaar naar Jack the Ripper. Hij volgt een spoor dat naar de Titanic leidt. Dat belooft een enerverende reis te worden!)
 2. Blueberry “De laatste kaart” & “Het einde van de lange rit”, Giraud/Charlier, Sherpa, HC 49,95.

 1. De laatste god: Van de kronieken van Fellspyre 3/6, Johnson/Federici, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. De laatste god: Van de kronieken van Fellspyre 4/6, Johnson/Federici, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Olwen: De dochter van Arthur 1/2: De ongetemde jonkvrouw, Dark Dragon, SC 10,95. (Maar vader… Ik wil helemaal geen prinses worden! Olwen is de geheime dochter van koning Arthur. Olwen droomt ervan om ridder te worden. Toch zou ze moeten weten dat een jonkvrouw nooit tot ridder geslagen kan worden… Vastbesloten om te bewijzen wat ze waard is, stort de jonge krijgster zich op een queeste die de ridders van de Ronde Tafel waardig is. Een queeste die haar van het hof van Camelot naar het Gevaarlijk bos voert, op de grens van de Andere Wereld, waar ze gevaren en betoveringen het hoofd zal moeten bieden… Een groots avontuur vol gevaren, magie en emotie, in de traditie van de Arthurlegenden, over een onverschrokken heldin: Olwen, de ongetemde jonkvrouw!)
 2. Olwen: De dochter van Arthur 2/2: De hoorn van de waarheid, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. De man in de schaduw integraal, Perna/Ruizge, Dark Dragon, HC 29,95. (Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van Maurice Bavaud, de man die Hitler drie keer bijna vermoordde… Berlijn, december 1955, midden in de Koude Oorlog. Guntram Muller is journalist voor een van de grootste dagbladen van Oost-Berlijn, de Berliner Zeitung. Hij is geïnteresseerd in deze bijzondere man. Want was Maurice Bavaud een godsdienstfanaat, een eenzame moordenaar, een spion die handelde namens een geheime organisatie, was hij gemandateerd door de geallieerden of door iemand die dicht bij Hitler stond? Hoe kon hij de dictator zo dichtbij en herhaaldelijk benaderen? Waarom weigerde Zwitserland hem te helpen door hem te ruilen voor Duitse spionnen? Een boeiende reconstructie van een man die de loop van de geschiedenis had kunnen veranderen… maar voor journalist Muller is het veel meer. Hij grijpt zijn fascinatie voor helden aan om zelf een wending aan de geschiedenis te geven. Zeg maar gerust… een explosieve wending.)

 1. Nautilus 1/3: Het schaduwtoernooi, Mariolle/Grabowski, Dark Dragon, HC 20,95. (Als Jules Verne ‘James Bond’ had geschreven… Kimball O’Hara is een agent van de Britse geheime dienst aan het einde van de 19e eeuw. Van Ierse afkomst, maar opgegroeid in India maken zijn intelligentie, zijn uitstekende fysieke conditie en zijn morele oprechtheid hem tot een belangrijke beschermer van de kroon. Maar zijn toekomst wordt op zijn kop gezet als hij zich op een avond in 1899 in Bombay op een Engelse regeringsboot bevindt. Door intriges van een Russische agent ontploft een bom tijdens het officiële feest… Om zijn onschuld te bewijzen, zal hij zich 20.000 mijl onder zee moeten begeven, samen met de legendarische kapitein Nemo en zijn Nautilus.)
 2. Nautilus 2/3: Mobilis in mobile, Mariolle/Grabowski, Dark Dragon, HC 20,95.
 3. Indianenreeks 0: Strijd, Kresse, Arboris, HC 29,95 LUXE HC 59,95.

 1. Luchtwegen, Davodeau/Joub/Hermenier, Concerto, HC 26,99.
 2. Ravian en Laureline 15: De sferen van macht, Mézières/Christin, Uitgeverij Sherpa, HC 29,95 LUXE PAKKET 120,00. Luxe pakket bevat LUXE 15, LUXE 16 en 3 genummerde prenten, slechts 55 exemplaren!
 3. Ravian en Laureline 16: Gijzelaars van het Ultralum, Mézières/Christin, Uitgeverij Sherpa, HC 29,95.

 1. Symbiote Spider-Man 1/2: In het zwart!, David/Land/Coello, Dark Dragon, SC 10,95. (Iedereen weet dat het zwarte pak dat Spider-Man kreeg tijdens de Geheime Oorlogen uiteindelijk de gevaarlijke schurk Venom werd, maar wat gebeurde er voordat Peter Parker de sinistere geheimen van de symbiont ontdekte? Dit is een van die avonturen uit de tijd dat Spider-Man zijn zwarte pak droeg… en zo de aandacht trok van Mysterio. Speelt de meesterillusionist straks Black Cat en de muurkruiper tegen elkaar uit?)
 2. Symbiote Spider-Man 2/2: In het zwart!, David/Land/Coello, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Leather Stocking Kronieken 1/5: Hertendoder, Ramaïoli, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. Leather Stocking Kronieken 2/5: De laatste der Mohikanen, Ramaïoli, Dark Dragon, SC 17,95.

 1. Batman/Fortnite 1/2: Zero Point, Mustard/Cage/Brown/Kalisz, Dark Dragon, SC 10,95. Er is ook een alternatieve kaft. (OP LEVEN EN DOOD! Een scheur in de realiteit boven Gotham brengt Batman naar een vreemde en onbekende wereld. Hij weet niet meer wie hij is of waar hij vandaan komt… maar wel dat hij hoe dan ook moet ontsnappen aan de eindeloze cyclus van geweld op Fortnite Island. Zijn Raider, Fishstick en Bandolette vrienden of vijanden? En wat zijn de geheimen van het mysterieuze Zero Point?)
 2. Batman/Fortnite 2/2: Zero Point, Mustard/Cage/Brown/Kalisz, Dark Dragon, SC 10,95. Er is ook een alternatieve kaft.

 1. Verboden te sterven, Cornelis/Thys, Pangolin, HC 19,95. (In het kielzog van de corona pandemie. Een onverklaarbare mutatie van het coronavirus (de Lynch-variant) zorgt voor een quasi 100% mortaliteit bij de besmette wereldbevolking. Slechts twee dingen onderscheiden ons, mensen, van dieren. Waar dieren zich louter laten leiden door hun instincten, beschikken wij over een moreel kompas. Althans, dat maken we onszelf graag wijs. Op 16 mei 2022 is dat moreel kompas waar we zo graag mee pronken namelijk compleet tilt geslagen. Al die tijd bleek het niet meer dan een instrument om de schijn mee op te houden, een laag dode huid waar we onszelf zonder wroeging of schaamte van hebben ontdaan, integendeel, we voelden ons bevrijd. Maar van vrijheid zonder verantwoordelijkheid komt anarchie en anarchie doet ons snakken naar orde, het soort orde dat de deur openzet voor een totalitair regime. Opsluiting blijkt plots een beter alternatief dan vrijheid. Jazeker, de angst op besmetting had daar zeker mee te maken, maar de werkelijke reden waarom zij nu wel zonder morren 24/7 binnenshuis doorbrachten, gekluisterd aan een scherm, is “Verboden te sterven”. Welkom in de nieuwe wereld. Hier en nu, is overleven het enige wat telt.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken