skip to Main Content

2021 WEEK 38

 1. Nevada deel 2 van 3: Route 99, Colin Wilson/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
 2. Trollen van Troy 25: Met zeep vang je geen vliegen, Jean-Louis Mourier/Christhophe Arleston, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Agent 327 dossier tien: 3 avonturen, Martin Lodewijk, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95. (Herdruk met nieuwe kaft.)

 1. De man die Chris Kyle doodde – een Amerikaanse legende deel 2, Brüno/Nury, Uitgeverij Hum!, HC 19,95.
 2. John Tanner deel 2 van 2: De jager op de Great Plains van Saskatchewan, Boro Pavlovic/Christian Perrissin, Dark Dragon Books, HC 27,95.
 3. Wendila: Oog om oog, Hennie Vaessen, PelikaanPers, HC 16,00. (De Limes is, van 40 tot 300 AD, de grens van het Romeinse Rijk. In onze streken loopt die grens voor een groot gedeelte langs de rivier de Rijn. Ten noorden ervan wonen de barbaren, ten zuiden overheerst de Romeinse beschaving. Sextius Salvius is met zijn jonge slavin Wendila door dit grensgebied op weg naar Praetorium Agrippinae (Valkenburg, ZH). Een uiterst belangrijk persoon moet worden genezen van zijn oogkwaal. Dat het een reis vol gevaren wordt, is ze al snel duidelijk.)

 1. Gilles Durance 4: Bloedrode vleugels, Callixte, Uitgeverij Hum!, SC 8,99.
 2. Oostfront squadron Normandië–Niemen deel 3 van 5: Bestemming Moskou, Giuseppe de Luca/Patrice Buendia & Marc-Olivier Cayre, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 19-2020.)
 3. Oostfront squadron Normandië–Niemen deel 4 van 5: Vuurdoop in de Yak, Giuseppe de Luca/Patrice Buendia & Marc-Olivier Cayre, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 28-2020.)

 1. Zielloos 1: Inwijding, Alberti/Enoch & Vietti, Dark Dragon Books, SC 9,95. (Een troep geduchte huurlingen, die leven van plunderingen en bloederige gevechten: de Ziellozen! Wat zoekt een jonge edele bij dat zooitje schorriemorrie en moordenaars? In het heetst van de strijd zal hij zich bewijzen en de “gouden draad” verdienen, het symbool dat je lid bent van de groep. Maar een goed hart verloochent zich niet en onze held zal heel wat moeite hebben om zich aan te passen aan de gebruiken van zijn strijdmakkers.)
 2. Zielloos 2: Honger, Alberti/Enoch & Vietti, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. Wardane 1: Logischerwijs, Patrick Cornelis/Marc Legendre, Pangolin Comics, SC 9,95/HC 19,95. (Iedereen wist dat de toekomst er alles behalve rooskleurig uitzag. Dat ze inktzwart zou zijn, verbaasde zelfs de grootste doemdenkers. Toen op aarde meren verdampten en oceanen in de bodem verdwenen, verhuisde wie over geld en voldoende middelen beschikte naar de maan waar men in grote luxe en overvloed de dagen slijt. Wie bij zinnen is heeft op aarde niets te zoeken. Voor wie iets te verbergen heeft of graag zelf onvindbaar wordt, is er geen betere plaats.)

 1. Salomé, Giuseppe Palumbo/Éric Prungaud, Dark Dragon Books, HC 27,95. (Als je een slaaf bent zoals Salomé, kun de dan van de zoon van de familie houden die je bezit? Zonder enige hoop ooit zijn vrouw te worden. Vooral wanneer de jonge man, Marcus, wordt beschuldigd van een moord. Terwijl Marcus liever vlucht dan een wisse dood onder ogen te zien, zal Salomé proberen hem vrij te pleiten. Want naast haar talenten voor waarzeggerij, heeft ze een ongeëvenaard inzicht dat haar zeker in staat zal stellen Marcus’ naam te zuiveren. In ruil daarvoor kan ze haar vrijheid verdienen en misschien zelfs toestemming om met Marcus te trouwen.)
 2. Ogen van Jade, Emanuele Tenderini/Patrick Weber, Dark Dragon Books, HC 27,95. (Rentmeester Lo wordt in het holst van de nacht vermoord door een mysterieuze boogschutter. Het lijkt alsof Lo alleen maar goede eigenschappen had, en alleen vrienden. Maar dan ontdekt politie-inspecteur Wang dat Lo een voorliefde had voor gokken en vrouwen, dat hij banden had me een prostituee en dat hij verwikkeld was in een mogelijke affaire met de zwangere vrouw van zijn werkgever. Wangs onderzoek wordt nog gecompliceerder als de hoofdverdachte een pirate blijkt te zijn met wie hij een amoureus verleden heeft.)
 3. Sterren van de geschiedenis: Charlie Chaplin, Bruno Bazile/Bernard Swysen, Dark Dragon Books, HC 24,95.

 1. Agatha Christie 8: En toen waren er nog maar…, Callixte/Pascal Davoz, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 25.)
 2. The Batman’s grave deel 1 van 4, Bryan Hitch/Warren Ellis, Dark Dragon Books, SC 9,95. (’s Werelds beste detective moet in de geest kruipen van een moordslachtoffer, en zorgen dat hij niet zelf in het lege graf naast dat van zijn ouders belandt. Batmans onderzoek brengt hem op ramkoers met een vijand die lijkt doorgedrongen tot elke uithoek van Gotham. En elke stap brengt hem dichter bij zijn eigen graf.)
 3. The Batman’s grave deel 2 van 4, Bryan Hitch/Warren Ellis, Dark Dragon Books, SC 9,95.

 1. Avengers: Infinity 5 van 8, Cheung, Deodato & Yu/Hickman, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. Avengers: Infinity 6 van 8, Opena, Weaver, Deodato & Yu/Hickman, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. Sisterhood 1: Het mysterie ontrafeld, Loiola/Kruithof/Boom, Boom Art Department, SC 9,95. (Eeuwenlang heeft de Orde van Gerechtigheid sluimerend gelegen, maar de magische kracht van de Edelstenen van Gerechtigheid is vrijgegeven tijdens een Egyptische archeologische opgraving. Nu komen over de hele wereld de gemummificeerde priesteressen van Gerechtigheid weer tot leven. Terwijl bovennatuurlijke, kwade krachten de komende decennia de menselijke samenleving bedreigen, zal de nieuw gevormde groep er zijn om de mensheid te bewaken en te beschermen, of te straffen.)

 1. Suus & Sas 20: Toekomstdromen, Gerard Leever, Uitgeverij L, SC 8,95.
 2. Spirit deel 1 van 4: Tunguska, Mara, Dark Dragon Books, SC 9,95. (‘Op spoken jagen is een gevaarlijke sport, helemaal als niet duidelijk is wie de jager is en wie de opgejaagde.’ In het New York van de jaren ’30 komt de jonge en verlegen Ian Davenport, een spiritologisch onderzoeker, opeens midden in een vreemde moordzaak terecht die de gemeenschap van spokenjagers op zijn kop zet. Met de hulp van Nell Lovelace, een sceptische maar onverzettelijke journaliste, probeert hij het geheim te doorgronden dat te maken lijkt te hebben met de vreselijke en mysterieuze explosie in Tunguska, het afgelegen gebied diep in Siberië.)
 3. De Artilleuses deel 2 van 3: Het portret van de antiquair, Étienne Willem/Pierre Pevel, Dark Dragon Books, SC 9,95.

 1. Het spookt op nummer 113 deel 2: Spoken in het nauw, Yomgui Dumont/Mr Tan, Standaard Uitgeverij, HC 12,99.
 2. Marten Toonder en Science Fiction, Willem Feltkamp, Uitgeverij Cliché, SC 34,95. (Willem Feltkamp, directeur van de Toonder Compagnie, maakte in 2016 een expositie met als titel ‘Marten Toonder & SF’. Het werd hem snel duidelijk dat over het onderwerp veel meer te zeggen viel dan de expo kon herbergen, en het plan voor een boek was geboren. Het boek ‘Marten Toonder en science-fiction’ laat zien hoezeer SF en Toonders maatschappijkritiek in elkaars verlengde liggen, in hoofdstukken over onder andere robots, computers, tijdreizen en andere werelden. Een must voor zowel Bommelfans als liefhebbers van science-fiction.)
 3. Asterix & Obelix: Zoek en vind, Uderzo/Goscinny, Standaard Uitgeverij, HC 12,99. (Amuseer je met het zoeken naar Asterix, Obelix en de andere Galliërs in de 24 gedetailleerde tekeningen in dit boek.)

 1. Vel, Mieke Versyp/Sabien Clement, Uitgeverij Oogachtend, HC 35,00. (Esther en Rita kruisen elkaars pad in een tekenatelier. Ze zijn verbonden als tekenares en model, een relatie die draait om kwetsbaarheid en lichamelijkheid, om kijken en bekeken worden. Daarbuiten leiden ze elk hun eigen leven. Beide vrouwen wachten ergens op en proberen zich intussen staande te houden. ‘Vel’ is een verhaal over lijven en nabijheid. Over ouder worden, moederschap, schoonheidsidealen, de hang naar perfectie, en de impact van de tijd. Over littekens, schaamte, trots, seksualiteit, intimiteit en over leven.)
 2. De blinden, Maarten de Saeger, Bries vzw, HC 21,00. (Een groep blinden op daguitstap wacht diep in het bos op de terugkeer van hun gids. De uren verstrijken en het vermoeden ontstaat dat ze aan hun lot worden overgelaten. ‘De blinden’ is een vrije adaptatie van het gelijknamige theaterstuk van Maurice Maeterlinck uit 1890.)

 1. De avonturen van Kapitein Rob 1: De avonturen van het zeilschip De Vrijheid, Pieter Kuhn, Uitgeverij Personalia, HC 14,95. (‘De avonturen van het zeilschip De Vrijheid’ is het eerste deel van de complete heruitgave van alle 73 avonturen van kapitein Rob in de oorspronkelijk vorm, inclusief een afsluitend nieuw verhaal. Nog niet eerder werden de verhalen geheel opnieuw geretoucheerd en gerasterd en voorzien van de originele covers.)
 2. De avonturen van Kapitein Rob 2: Het scheepsjournaal van Peer den Schuymer, Pieter Kuhn, Uitgeverij Personalia, HC 14,95.
 3. De avonturen van Kapitein Rob 3: Het pinguïnland van prof. Lupardi, Pieter Kuhn, Uitgeverij Personalia, HC 14,95.
 4. Beste vrienden: twee oerverhalen uit de Bommelsaga, Marten Toonder, De Bezige Bij, HC 12,50. (Ter gelegenheid van het tachtigste jubileum van Tom Poes en heer Bommel verschijnt Beste vrienden, waarin twee onmisbare bronverhalen uit de Bommelsaga zijn samengebracht. In Tom Poes in de tovertuin is de eerste ontmoeting tussen de twee opgetekend. Daarna volgt het verhaal Tom Poes en de drakenburcht, dat niet alleen opzien baart door de spannende, Harry Potter-achtige verhaallijn, maar ook door de introductie van Slot Bommelstein en de Oude Schicht, twee iconische elementen uit de Bommelverhalen.)

 1. Kobijn pakket deel 10/11/12, Lewis Trondheim, Silvester Strips Uitgeverij, HC pakket 49,95. (Pakket met de laatste 3 delen met rugtekening voor in de box. Jaren geleden is voor de hele serie in deze versie ingetekend. We hebben nog een aantal exemplaren van de kortgeleden uitgekomen set, dus als je hem nog mist ben er dan snel bij!)

 1. De Geuzen box set, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC Luxe box 125,00. (Integrale uitgave van de Geuzen in 10 hardcover albums in een box, inclusief munt.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken