skip to Main Content

2021 WEEK 31

 1. Team Rafale 7: De laatste confrontatie, Michel Lourenço/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.
 2. Medics 1: Levenslijn, Gilles Laplagne/Patrice Buendia, Dargaud Benelux, SC 8,99/HC 16,95. (Virginie is net aangeworven als legerarts en ingedeeld bij de eenheid paracommando’s op de basis van Gao in Mali. Geen gemakkelijke omgeving, zeker niet als je de eerste vrouw bent die bij de eenheid aan de slag gaat. Virginie heeft altijd haar eigen boontjes gedopt maar in deze omstandigheden, in deze groep moet je samenwerken om te overleven.)
 3. Michel Vaillant korte verhalen 1: Beginjaren, Jean Graton, Graton Editeur/Dupuis, SC 8,99/HC 16,95. (In 1957 publiceert Jean Graton Michel Vaillant voor het eerst, in het weekblad Kuifje: de racepiloot beleeft op die bladzijden zijn eerste avonturen in korte verhalen, die de voorlopers zijn van de reeks waarin onze onvermoeibare held de hoofdrol zal spelen. Deze verhalen, die voor het eerst verschenen in de jaren vijftig en zestig, bevatten dan al de sleutelelementen van deze cultreeks: familie, competitie, de onderneming Vaillante en zelfs de 24 uur van Le Mans. Dat alle natuurlijk in de typische realistische, bijna journalistieke tekenstijl die zo kenmerkend en bepalend zal zijn voor het succes van Jean Graton.)

 1. De klerk Bartleby: Een verhaal van Wall Street, José-Luis Munuera, Standaard Uitgeverij, HC 19,99. (New York City, Wall Street. De jonge Bartleby werkt in een griffierkantoor waar hij juridische documenten moet kopiëren. In eerste instantie werkt hij braaf mee. Hij werkt dag en nacht, nauwgezet, efficiënt, onvermoeibaar. Maar op een dag stokt de machine. Bartleby weigert – vriendelijk – een opdracht van zijn baas uit te voeren. ‘De klerk Bartleby’ is gemaakt naar de gelijknamige roman van Herman Melville. Het gaat over de vrije wil, over klinische depressie, over protest, over de moderne maatschappij, over nee durven zeggen, over verhalen vertellen, over eenzaamheid, over opstand. Bartleby is een groots en tijdloos en tegelijk heel klein meesterwerkje, tot en met het tragische einde.)
 2. Hij die tweemaal geboren werd, Derib, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Integrale uitgave van het volledige verhaal van Hij die tweemaal geboren werd: ‘Regenstorm’, ‘De zonnedans’, ‘De levensboom’.)
 3. Collectie Vrije Vlucht: Django, vonken en vuur, Rubio/Efa, Dupuis, HC 24,99. (Vóór de legende, de man, was er de jongen Django Reinhardt. Dit wonderkind op de viool, een zigeuner uit de Zone aan de rand van Parijs, werd een meesterlijke jazzgitarist, die zelfs me Duke Ellington speelde. Maar voor hij de top bereikte, moest Django eerst een vreselijk trauma zien te overwinnen. ‘Django, vonken en vuur’ is het verhaal van de jeugd die aan de mythe voorafging. Een portret van de wereld van zigeuners in Frankrijk, over zelfoverstijging, familie, solidariteit en liefde voor muziek.)

 1. Dolle honden avonturen 1, Manon Ita/Christophe Cazanove, Standaard Uitgeverij, SC 7,50. (De hond is onze trouwste vriend en toch weten we er niet veel over. In dit album komt alles over de band tussen baasje en hond aan bod: opvoeding, gedrag, voeding, socialisatie, verzorging, spel en africhting (van het baasje?). Zo kan je ontdekken wat de verschillen zijn tussen alle hondenrassen.)
 2. Game over special: Attack of the Blorks, Eric Adam/Midam, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. I.R.$. 22: De heropstanding van de verdoemden, Bernard Vrancken/Stephen Desberg, Le Lombard, SC 8,99.

 1. Guust 18: Flater verdient een optater, André Franquin, Dupuis, SC 8,99. (New look.)
 2. Guust 19: De Flatersaga, André Franquin, Dupuis, SC 8,99. (New look.)
 3. Guust 20: Flater veert helemaal op, André Franquin, Dupuis, SC 8,99. (New look.)

 1. F.C. de Kampioenen 114: Ginette, Hec Leemans met medewerking van Swerts en Vanas, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.
 2. De buurtpolitie 14: Des duivels, Nix & Benus/Nix, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.
 3. De wereld rond met De Kiekeboes deel 3, Merho, Standaard Uitgeverij, SC 11,99.

 1. Marsupilami 33: Supermarsu, Batem/Stéphane Colman, Dupuis, SC 7,50.
 2. Insecten deel 6, Cosby/Christophe Cazenove & François Vodarzac, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. De zusjes Duizendblad 2: De liefdes van Cassiopeia, Alessandro Barbucci/ Giovanni Di Gregorio  & Alessandro Barbucci, Dupuis, SC 8,99.

 1. Suske en Wiske: Beminde Barabas, Paul Geerts, Standaard Uitgeverij, SC 10,00. (Speciale uitgave naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van Stripwinkel Barabas. Met nieuwe cover getekend door Luc Morjaeu en dossier over Stripwinkel Barabas.)
 2. Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 43: Heisa om een hondje, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 4,95.

 1. Donald Duck pocket 316: Duckstad gaat voor goud, Walt Disney Studio’s, Sanoma, SC 5,75.
 2. Lowlands: Love letters, Peter Pontiac/Typex, Concertobooks, SC 16,99. (Een bundeling van strips en illustraties die Peter Pontiac en Typex in de afgelopen 25 jaar maakten rond het Lowlands festival. Het is een liefdesverklaring aan muziek, lol en eeuwige vriendschap. Zo rock’n’roll als de kolere!)

VOORBESTELLINGEN

Silvester Strips Uitgeverij (inschrijven mogelijk t/m 21-8-21)

 1. Golgotha 1: De arena der verdoemden collector’s edition, Breccia/Bollée & Alcante, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, schetsdossier en door Enrique Breccia gesigneerde ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 2. Tarzan 1: Heerser van de jungle collector’s edition, Stevan Subic/Christophe Bec, luxe HC 49,95. (Met, linnen rug, stofomslag, schetsdossier en door Stevan Subic gesigneerde ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken