skip to Main Content

2020 WEEK 43

 1. Storm: Hommages – 7 korte verhalen door 11 stripmakers, Robbert Damen & Fred de Heij & Jorg de Vos & Kim Duchateau & Przemyslaw Klosin & Dick Matena & Romano Molenaar & Kenny Rubenis & Gerben Valkema/Noël Ummels & Martin Lodewijk, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95, luxe HC 49,95. (Een eerbetoon aan 45 jaar Storm. De auteurs brengen op geheel eigen wijze een hommage aan de stoere stripheld die in 1975 het levenslicht zag. Martin Lodewijk, Romano Molenaar en Jorg de Vos leveren een bijdrage in de vorm van een kort verhaal “De poort naar Ellders”. Eind 2015 waren zij enthousiast aan een nieuw verhaal begonnen, wat het dertigste album in de reeks moest worden. Maar na een jaar van ploeteren en problemen in de privésfeer waren er pas tien pagina’s gerealiseerd en werd de productie gestaakt. Speciaal voor dit jubileumalbum werden er alsnog twee nieuwe pagina’s aan het verhaal toegevoegd, waarmee “De poort naar Ellders” eindelijk kan verschijnen. De luxe uitvoering heeft een oplage van 300 exemplaren, heeft een extra 16 pagina’s dossier + bijgevoegd een genummerde & gesigneerde prent.)
 2. Elsje A4 deel 10: Bruggers, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 3. January Jones 11: Jachtkruiser, Eric Heuvel, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95.
 4. Nevada deel 1 van 3: Lone Star, Colin Wilson/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95. (Colin Wilson tekent weer een nieuwe western, alhoewel… Een echte western kun je het niet noemen, terwijl de decors dezelfde zijn. En daar gaat het hier nu juist om. Scenario schrijvers Duval en Pecau die we kennen van talloze andere projecten zoals Carmen McCalum, UUR U, Wonderball, etc. Colin Wilson wilde weer een western maar niet zomaar één, ééntje “out of the box”. Gebaseerd op een boek dat het privé leven en de droommachine die Hollywood was, blootlegt hebben de auteurs Nevada Marquez gecreëerd, die werkt als handlanger voor die droomfabriek. In verschillende afzonderlijke verhalen van 56 pagina’s zullen de auteurs de geschiedenis van de verovering van het Westen door Hollywood herschrijven. De decors zullen western gerelateerd zijn daar ze echt zijn zoals Monument Valley. Het is vooral een groot avontuur, met actie, wilde achtervolgingen, explosies, moto’s, paarden, …. Het eerste boek vertelt het verhaal van Nevada die een filmster moet gaan opzoeken die naar Mexico gevlucht is. In het tweede verhaal zal hij een speciale levering tot een goed einde moeten brengen. De rode draad tussen de albums is de relatie dat hij heeft met de brunette Louise, ze zoeken namelijk samen een zekere Carlsen. In de albums zullen we verschillende bekende acteurs uit die tijd zien, o.a. Johnny Weismuller die Tarzan voor het eerste vertolkte op het scherm. Colin Wilson streeft ernaar alles zo waarheidsgetrouw te tekenen zowel de acteurs als de Harley’s want hij wil dat het verhaal op die manier aan geloofwaardigheid wint. Het belooft een mooie, ontspannende reeks te worden met de nadruk op vermaak.)
 5. Dirkjan deel 26, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, 8,50.
 6. Een diepgaand onderzoek door inspecteur Bayard 2: De draken van de duivel, Olivier Schwartz/Jean-Louis Fonteneau, Uitgeverij Hum!, HC 17,95.

 1. Agent 327 integraal 6: 2001-2002, Martin Lodewijk/Martin Lodewijk & Rob van Eijck, Uitgeverij L, HC 29,95, luxe HC 89,95. (Luxe uitgave in linnen gebonden met zilveropdruk en stofomslag. In een oplage van 200 genummerde & gesigneerde exemplaren + een genummerd & gesigneerd prentje.)
 2. Aleen in Berlijn, Nikolas Juncker, Scratch Books, HC 29,90. (Het verhaal van 2 jonge vrouwen tijdens de WO II. De één is Duits en de ander is Russisch en beiden brengen hun verhaal vanuit hun standpunt. De strip bestaat uit drie delen, deel één vertelt het verhaal van Ingrid die werkt voor als Duitse voor het Rode Kruis, deel twéé vertelt het verhaal van Evgeniya, is Russisch en werkt voor de N.K.V.D., een soort commissariaat Binnenlandse zaken en deel drie brengt beiden samen. Een intens verhaal die je meeneemt en je niet meer loslaat tot de laatste pagina. De tekenstijl van Juncker past perfect bij de sfeer en geeft mooi de emoties weer in deze bijzonder angstige, zwarte periode. Juncker brengt het verhaal ook met de nodige fijne humor en met vooral veel respect voor de rol van de vrouwen in die periode. Geïnspireerd door getuigenissen van Russische en Duitse vrouwen die er alleen voor stonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nicolas Juncker’s potloodtekeningen benadrukken de grijsheid van het bestaan in het nagenoeg verwoeste Berlijn. De gebruikte kleuren benadrukken de felheid van de bombardementen, de haat en het fascisme. Ze laten met name de vrouwen met niets dan intense angst en hulpeloosheid achter. Niets zal meer zo zijn als het was. Maar het leven gaat door…)
 3. Junk 1: Terugkeer, Brüno/Nicolas Pothier, Uitgeverij Hum!, HC 18,95. (Die oude schat van de confederalen. Wat is er mee gebeurd? Na de Amerikaanse Burgeroorlog raakte hij in de vergetelheid. Zou hij nog worden gevonden? Bestond hij eigenlijk wel? Wat is er met de Jersey Cowpunchers gebeurd? Vijftien jaar later komt deze beruchte bende weer bij elkaar om het nog eens te proberen. Ze zijn grijs, bijziend, ziekelijk en stram. Oude kerels. Maar spijkerhard. Hank Williams weet zeker dat hij uiteindelijk het juiste spoor te pakken heeft. Een messcherpe western met een bittere smaak, super strak gestileerd door Brüno, de tekenaar van Tyler Cross.)
 4. Tibor, zoon van het oerwoud band 4, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, zwart/wit, HC 31,95.
 5. De man van staal band 6, Ted Kearon/E. George Cowan, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.
 6. Fulgor de stratosfeerpiloot band 2, Augusto Pedrazza, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.

 1. Sigurd strijder voor vrijheid en recht band 3, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.
 2. Akim, nieuwe avonturen band 7, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, zwart/wit, HC 31,95.
 3. Tussen vier muren deel 1, Laurent Astier/Jean-Claude Pautot & Laurent Astier, Uitgeverij Deadalus, HC 25,50. (Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Veroordeeld voor daden van georganiseerde misdaad, vertelde Jean-Claude Pautot aan Laurent Astier over de gevangenis, de overvallen, de schuilplaatsen en de vluchten. In de traditie van de grote Amerikaanse auteurs schreven ze een fictie die rechtstreeks op de werkelijkheid was geïnspireerd. Een stripboek zo sterk als een leven! “Mijn baan staat in mijn dossier: overvaller met meerdere overtreders. Het is het enige wat ik kan doen. Vanaf het begin wist ik dat het slecht zou eindigen. Maar ik wist niet waar of wanneer. En nog minder hoe. En zelfs als iemand het me had verteld, zou het niets hebben veranderd.)
 4. Dwergen 13: Fey van de Tempel, Paolo Deplano/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)
 5. Orks & Goblins 7: Graagam, Stéphane Créty/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)
 6. West legends 1: Wyatt Earp’s last hunt, Giovanni Lorusso/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)

 1. Enola Holmes 2: De zaak lady Alistair, Blasco naar de jeugdboeken van Nancy Springer, Uitgeverij Daedalus, 9,25, HC 20,50.
 2. Les Misérables 1: Fantine, Looky & Siamh/Maxe L’Hermenier naar de roman van Victor Hugo, Uitgeverij Daedalus, 10,25, HC 20.50. (Na negentien jaar strafkolonie is Jean Valjean eindelijk vrij. Hij beslist om zijn leven van dan af aan te wijden aan het helpen van de armen. Mettertijd wordt dwangarbeider Jean Valjean mijnheer Madeleine. Zijn pad kruist dat van Fantine, een jonge, alleenstaande moeder, die, uit liefde voor haar dochter Cosette die bij de gemene Thénardiers in de kost is, in diepe ellende wegkwijnt. Maar Jean Valjean komt ook in aanraking met inspecteur Javert, die hem opnieuw met zijn ware identiteit confronteert.)
 3. Optic squad 1: Missie Seattle, Stéphane Bervas/Sylvain Runberg, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)
 4. Bloedkoninginnen: Tseu Hi – De drakenvrouw deel 2 van 2, Fabio Mantovani/Philippe Nihoul, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50.
 5. Mattéo vijfde periode (september 1936 – januari 1939), Jean-Pierre Gibrat, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 6. StripNieuws nummer 80 oktober 2020, Het Stripschap, 4,95.

 1. Donald Duck pocket 305: Kleine eenden, grote daden, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.
 2. Stripschrift 463, jaargang 53, nummer 2, oktober 2020, Stichting Uitgeverij Stripstift, 8,50. (Met o.a. Zoran Janjetov – Christian Lamquet – Peter van den Ende.)
 3. Donald Duck premium pocket 21: SuperDonald: De parallelle held, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 10,25.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken