skip to Main Content

2020 WEEK 32

 1. Vrouwen in ’t wit 42: Hartkwa(a)l, Philippe Bercovici/Raoul Cauvin, Dupuis, 7,95.
 2. Guust Flater best-of: Het milieu volgens Flater, André Franquin, Dupuis, 8,50. (Heruitgave.)
 3. Mutations deel 2, Fred Simon/Leo & Corine Jamar, Dargaud Benelux, 8,50.
 4. Lucky Luke 19: Naijver in Painful Gulch, Morris/René Goscinny, Dupuis, 7,95. (New look.)
 5. Lucky Luke 59: Het alibi, Morris/Claude Guylouis, Lucky Comics, 7,95. (New look.)
 6. Irons 3: Verdwenen in Ujung Batu, Luc Brahy/Tristan Roulot, Le Lombard, 8,50.

 1. In golven, AJ Dungo, Casterman, zwart/wit met steunkleuren 29,95. (De zee trekt aan en fascineert. Het komen en gaan van het tij, de golven die breken op het strand of schuimend stukslaan op de rotsen. Die golven temmen op een surfplank is voor velen een droom, voor anderen een way of life. “Mijn jongens zien surfen was het einde”. In deze aangrijpende en verbluffende graphic novel brengt surfer en illustrator A.J. Dungo een eerbetoon aan zijn overleden partner en hun liefde voor golfsurfen, een liefde die overeind bleef in woelige tijden. Dungo schetst de schoonheid en de gelaagdheid van hun relatie wanneer ze, nadat er bij haar kanker wordt vastgesteld, samen de strijd aanbinden met de ziekte. Zijn passie voor de golven staat centraal, maar Dungo doorspekt zijn eigen verhaal met de verhalen van de grote surfhelden in dit uniek en waargebeurd relaas dat meesleept en ontroert.)
 2. Conan 6: Schaduwen in het maanlicht, Virginie Augustin naar de roman van Robert E. Howard, Glénat Benelux, HC 18,95.
 3. Nationale Feestdag, Bastien Vivès/Martin Quenehen, Casterman, zwart/wit HC 24,95. (Frankrijk likt zijn wonden na een aantal bloedige aanslagen. Jimmy is een jonge gendarme, Vincent een schilder die onlangs zijn vrouw verloor tijdens een aanslag. Op een dag kruisen hun wegen elkaar en Jimmy besluit Vincent en zijn dochter Lisa onder zijn hoede te nemen. Maar kun je iemand tegen zijn zin redden? En in welke mate is het rechtvaardig zelf voor scherprechter te spelen?)
 4. I.R.$. 21: De val van de engelen, Bernard Vrancken/Stephen Desberg, Le Lombard, 8,50.
 5. Buck Danny – Kortverhalen deel 1 van 2: 1946-1969, Victor Hubinon/Jean-Michel Charlier, Dupuis 8,50, HC 16,95. (In dit tweeluik stelt Dupuis alle kortverhalen van Buck Danny voor die verschenen in de magazines Sprint (1955-56) en Robbedoes, met daarbovenop nog enkele verhalen van het magische duo Charlier-Hubinon. Deze verzameling vol avontuur en ongebreidelde humor geeft een mooie inkijk in de gouden periode van de Frans-Belgische strip. Met presentaties, technische informatie en zeldzame of onuitgegeven illustraties: een waar collector’s item. In dit eerste deel: “De doodsstrijd van de Bismarck”, “Duel in de lucht”, “Speciale opdracht”, “Een prototype is gestolen”, “De oude U.S.A.F. piloot”, “Prototype X-6432589”, “Sportvlieger willen worden” en “Een sterk staaltje”.)
 6. Kaamelott 9: Kwaadaardige versterking, Steven Dupré/Alexandre Astier, Casterman, 10,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken