skip to Main Content

2020 WEEK 15

 1. Bolle deel 2, Steven Dupré/Alcante, Kennes Editions, 8,25.
 2. Suus & Sas 17: Wie is wie?, Gerard Leever, Uitgeverij L, 8,95.
 3. Elsje A4 deel 9: Yolo, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 4. Amateur deel 1, Maurice Hof, Amateur Graphic, 17,95. (Als Egbert Leijgraaf, onderhoudsmonteur van kopieerapparaten een oude passie oppakt, ontdekt hij dat dankzij de digitale mogelijkheden een wereld van spanning voor hem open gaat. Zo belandt Egbert in de slaapkamer van Vixen Red. Deze doorgewinterde Diva laat zich door hem op pikante wijze fotograferen en probeert hem samen met haar partner Franz Bornheim warm te krijgen om een stap te wagen in een wereld waarin Egbert ooit schijnt te hebben vertoefd. Toch hebben deze verleidingen ook een keerzijde en wordt Egbert al meer op de proef gesteld  in zijn overtuiging door te gaan in het najagen van deze herwonnen genoegens. Want, na deze inleiding schijnt Egbert in een politieverhoor te zitten, vanaf dat moment wordt er teruggeblikt naar het hoe en waarom de sympathieke protagonist van dit verhaal daar is beland. En dan is er nog die casting video met dat meisje waarmee dit verhaal begint. Het vormt de rode draad in dit verhaal, wie is zij en wie is de man die deze video bekijkt, afbreekt maar toch steeds weer terugkeert om verder te kijken?)
 5. Het verhaal van de Goscinny’s: De geboorte van een galliër, Catel Muller, De Geus, 24,99. (Dit is een stripalbum waarin niets verzonnen is. Catel vertelt het verhaal van René Goscinny. Zijn geboorte in het Parijs van de jaren twintig, als telg uit een familie die werd verdreven uit Polen en Oekraïne. Zijn vader, chemicus, zoon van een rabbijn. Zijn moeder, die de pogroms in Oekraïne ontvlucht. Opa, drukker van Jiddische kranten. Zijn broer, plaaggeest Claude. Daarna de jaren in Argentinië, en de hartstochten van René: tekenen, lachen, schrijven. Terwijl René zijn weg zoekt, wordt een deel van de familie in de Europese vernietigingskampen vermoord. René vertrekt naar New York, tekent er en leeft in armoede met zijn moeder. Later, in Brussel en Parijs, zal hij zijn bestemming vinden, schrijver van scenario’s, sketches en verhalen. Met Uderzo schept hij Asterix, die snel beroemd wordt. Met Sempé maakt hij Le Petit Nicolas. En hij is de tekstschrijver van Lucky Luke en Iznogoedh.)

 1. Torpedo 1936 integraal 1, Jordi Bernet & Alex Toth/Enrique Sánchez Abulí, Uitgevrij Hum!, 18,95. (Heruitgave.)
 2. StripGlossy vijfde jaargang 2020 nummer 16, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 3. Jan, Jans en de kinderen 64, Studio Jan Kruis, Sanoma, 6,25.
 4. Lam, Pieter de Poortere, Nanucq BVBA, HC 19,95. (Naar aanleiding van de tentoonstelling “Van Eyck. Een optische revolutie” in het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Waar is Lam? Zonet stond het nog op het schilderij. Waar is het naartoe? Volg Lam op zijn spannende vlucht uit het museum, door de mooie stad Gent. Speur ook naar de andere verdwenen figuren en de vele verborgen details. Jong én oud ontdekken zo op een speelse manier het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck.)
 5. Lut: 100 jaar BBTK-Antwerpen, Jan Bosschaert/Peter van Gucht, BBTK-ABVV, HC 35,00. (2019: BBTK-Antwerpen bestaat 100 jaar en groeide van de kleinste afdeling van het ABVV uit tot één van de grootste. 2035: De werknemers leven in een nachtmerrie. De dagen zijn zwarter dan de nachten. Na jarenlange rechtse regeringen met harde maatregelen en te weinig weerwerk van onderuit, werden alle sociale verworvenheden afgeschaft. Iedereen staat er alleen voor. Het verzet moet terug worden uitgevonden. Samen sterk!)
 6. Vrijwillig dood, Steffen Kverneland, Scratch Books, HC 24,90. (In dit autobiografisch werk blikt Kverneland terug op het leven van zijn vader die door zelfdoding om het leven komt vlak na Steffen’s 18de verjaardag. Een indringend portret van een man die met het leven worstelt, maar ook van een heel gezin, waar de dood lange tijd boven hing als een donkere wolk. Wat beweegt iemand om zich van het leven te beroven? Had zijn dood voorkomen kunnen worden? Hoe vind je vrede met zijn besluit?)

 1. Agent 327 dossier negentien: De vlucht van 75 jaar terug, L, 9,95, HC 18,95. (Heruitgave met extra dossier De Nederlandse Luchtmacht in WO II. Op zestien pagina’s wordt de bijzondere inzet van de Nederlandse luchtmacht in 1940 — dit jaar dus 75 jaar geleden — uit de doeken gedaan. Mede door die inzet viel Engeland niet in handen van nazi-Duitsland.)
 2. De ontdekking, Eric Heuvel, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95. (Heruitgave.)
 3. De zoektocht, Eric Heuvel, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95. (Vervolg op “De ontdekking”. Heruitgave.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken