skip to Main Content

2020 WEEK 10

 1. Dan Cooper – de integrale deel 7, Albert Weinberg, Le Lombard, HC 32,95.
 2. Natasja integrale 4 François Walthéry & Jidéhem & Pierre Seron/Mittéï & Etienne Borgers, Dupuis, HC 29,95. (Bevat de delen 10 t/m 13 + dossier.)

 1. De Poezenkrant 65-66: Felix the Cat is 100 jaar, SC 10,00. (De nieuwste Poezenkrant is een speciale uitgave gewijd aan de populaire film- en stripheld Felix, die honderd jaar geleden voor het eerst in een film optrad. In deze publicatie vertelt tekenaar René Windig honderduit over zijn jarenlange liefde voor Felix – een belangrijke inspiratie voor de strip Heinz.)
 2. Uitzicht met kamer, Mattias Ysebaert, Oogachtend, HC 22,00. (Laura is een groentje. De eerstejaars fotografiestudente zit nog maar net op kot (op kamers, Nederlandse stripvriend) in het onterecht verguisde Schaarbeek. Het is allemaal nog wat onwennig. Zo is Brussel nog veel te groot voor haar. Beducht zet ze haar eerste stapjes in de echte wereld. Net zoals haar voeten in die rotlaarzen zit ze nog wat gekneld tussen vroeger en nu. Maar je ziet hoe Laura geniet en verwonderd is van de vele verborgen schatten van de hoofdstad. Die ontdekkingsreis zit wel goed. Opgroeien in een studentenkot is andere koek. De andere bewoners proberen haar wegwijs te maken in het kot- en het ware leven, maar spannen haar vooral voor hun eigen kar. Laura leert snel bij. Ontgroenen heet dat. En dan is er nog mama. Haar moeder kan haar dochter mentaal niet loslaten. Als een overbezorgde kloek bedelft ze Laura onder de goede raad die je hoort te negeren. Andere koek is dat haar kot uitkijkt op een andere kamer. En telkens als ze naar de overkant van de straat kijkt, staat een oudere vent haar aan te staren vanuit zijn kamer. Ze wordt er tureluurs van.)
 3. Robbedoes door… 16: Super groom: Superheld tegen wil en dank 1, Vehlmann/Yoann, SC 9,95.

 1. Team Rafale 5: Black Shark , Matthieu Durand/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 8,50, HC 16,95. (Let op HC is geleverd met de plaat van deel 4, deze wordt herdrukt.)
 2. Lucky Luke 8: Phil Ijzerdraad, Morris, Dupuis, 7,95. (New look.)
 3. Lucky Luke 73: De legende van het westen, Morris/Nordmann, Lucky Comics, 7,95. (New look.)

 1. Het val van de beer 2, Oriol/Zidrou, Blloan, HC 16,95.
 2. De Killer: Staatszaken 1: Negatieve behandeling, Jacmon/Matz, Casterman, HC 14,95.
 3. Een avontuur van Baard en Kale: Waar is Kiki gebleven?, Blutch/Robber, Dupuis, HC 23,95.

 1. Dokus 25: Schoolidool!, Godi/Benoît Zidrou, Le Lombard, 7,50.
 2. Green Class 2: De alfa, David Tako/Jérôme Hamon, Le Lombard, 8,50.
 3. Slangengod 3 van 3: De manen van Loki, Benoît Dellac/Jérôme le Gris, Glénat Benelux, 8,50, HC 16,95.

 1. Op zoek naar de tijdvogel cyclus 2: Voor de zoektocht 6: Kryll, David Etien/Serge Le Tendre & Régis Loisel, Dargaud Benelux, 10,50.
 2. Conan 5: Scharlaken citadel, Brunschwig/Le Roux, Glénat, HC 18,95.
 3. China Li 2: De eerbiedwaardige meneer Zhang, Jean-François Charles/Maryse & Jean-François Charles, Casterman, HC 17,95.

 1. Franklin: Een Nederlands bevrijdingsverhaal, Altena/Elstak/Tonk, Rose Stories, SC 16,95. (September 1944. Kort na Operatie Market Garden − het begin van de bevrijding van Nederland − hebben de Afro-Amerikaanse soldaat Franklin en het Nederlandse meisje Liesbeth een innige romance. Franklins plotselinge verdwijning blijft lang een familiegeheim, totdat hun kleindochter Frances vele jaren later op zoek gaat naar haar afkomst.)
 2. Opstaan.. En doorgaan: Verder na een verlies, Willem Ritstier, Volt, SC 20,00. (Verder na een verlies. Na het overlijden van zijn vrouw Will moet Willem Ritstier een heel nieuw leven beginnen: dat van een weduwnaar. Na een aantal maanden vraagt hij toestemming aan zijn kinderen om zich voorzichtig weer op het datingpad te begeven. Zo ontmoet hij allerlei vrouwen, die allemaal hun eigen verhalen hebben. Sommige verhalen grijpen hem meer aan dan hij had verwacht. Daten geeft hem een andere kijk op de relaties van anderen, maar doet hem zich ook afvragen of daten wel iets voor hem is. Ondertussen is hij ook bezig met de verwerking van zijn verlies. Hij vindt veel steun bij zijn kinderen, maar ook bij zijn hond. Langzaam maar zeker krijgt het leven een nieuwe vorm en een nieuwe invulling.)
 3. De nieuwe avonturen van de kunst, Willem Holtrop, Conerto Books, HC 26,99. (Wat is kunst nu eigenlijk? We grijpen elke gelegenheid aan om erover te praten, te discussiëren, haar af te keuren, of ermee te imponeren. We zien haar ook als een lucratieve belegging. Maar verder… zeg ’ns eerlijk… wat heeft kunst eigenlijk voor nut? Willem maakt schoon schip met alle schoolse regeltjes. Hij is de ultieme gentleman-anarchist. Niets is heilig voor hem. In dit album schetst Willem aan de hand van een honderdtal portretten van kunstenaars uit de afgelopen anderhalve eeuw een hilarisch portret van de kunst zelf.)
 4. Eeuwig 1913, Marcel Ruijters, Sherpa, HC 24,95. (Vervolg op Het 9e Eiland en Pola. Pola Kazoni komt terecht in een wereld vol verrassingen als ze gaat wonen op het Vasteland, waar de tijd permanent is teruggezet naar het jaar 1913. Er duiken overal dubbelgangers en spionnen op. Ze raakt betrokken bij een geheim genootschap, de aarde blijkt van kaas gemaakt te zijn, in de hemel zit een kattenluik en de natuur komt op discrete manieren in opstand. Maar dat is nog lang niet alles…)
 5. De gevoelige mannenclub, Michiel van de Pol, Scratch, HC 24,90. (Nadat Harry’s vrouw Vera besluit voortaan naakt door het leven te gaan en haar ‘assertieve grondhouding jegens mannen’ ontwikkelt, valt ze in de handen van dokter Cagliari die gevaarlijke experimenten op Vera doet in de hoop het geheim van sexy bitches te ontrafelen. Harry besluit De gevoelige mannenclub in te schakelen om zijn Vera terug te krijgen.)
 6. Daedalus 1, Charles Burns, Concerto Books, HC 22,99. (Het begin van een nieuw labyrintisch Burnsiaans verhaal. Een jonge, mysterieuze en gekwelde jongeman. Ongedefinieerde organische vormen. Realiteit is onmogelijk te scheiden van droom en fantasie. Degeneraties, hybride wezens in een hallucinogene en drukkende sfeer. Deze elementen zijn typerend voor het angstaanjagende universum van Charles Burns. Brian, een jonge, introverte student, is een fervent liefhebber van oude horrorfilms. Hij tekent zijn schriften vol met fantasierijke hersenspinsels. Samen met zijn vrienden organiseert hij regelmatig filmavonden. Op een van die avonden wordt Brian aangesproken door Laurie. Ze brengt de schuchtere jongen danig in de war. Het is het begin van een relatie maar ook van een mysterie…)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken