skip to Main Content

2020 WEEK 08

 1. Kamp Poetin deel 1, Anlor/Aurélien Ducoudray, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Elke zomer komen kinderen uit heel Rusland op vakantie naar Kamp Poetin. Op het programma staat samenleven in een groep, militaire activiteiten, openluchtervaring en training om echte verdedigers te worden van het grote Rusland tegen haar vijanden aan alle kanten: Europeanen, Tsjetsjenen, Oekraïners, maar vooral de legers van Daesh. Voor Katjoesja, een jong, ietwat geheimzinnig meisje, is het haar tweede vakantie in het kamp. Ze rekent erop alle wedstrijdproeven te winnen zodat ze Vladimir Poetin persoonlijk mag ontmoeten.)
 2. Het petanquespel, Éric Hübsch/Serge Scotto & Éric Stoffel, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Terwijl hij zijn vakantie doorbrengt in zijn geliefde heuvels, woont de jonge Marcel een petanquetoernooi bij waar zijn vader Joseph en zijn oom Jules aan deelnemen. Het is voor de toekomstige academicus een uitgelezen kans om alle poespas en de verbeelding bij deze Provençaalse sport te observeren. Het zit vol symboliek, traditie en eer; zelfs oneer voor de verliezers die te weten komen wat Fanny kussen” betekent. Een petanquespel dat, met de pen van Pagnol, de vorm aanneemt van een waar duel in de zon waarbij komedie, drama en suspense elkaar afwisselen.)
 3. Dag en Heidi 11: De toverster, Jeff Broeckx/Maria de Winter, Saga Uitgaven, zwart/wit, 8,99. (Heruitgave.)
 4. De minimensjes integraal 9: 1992 – 1995, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 5. De 5 Rijken 1: Uit alle macht, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50. (Weer een verhaal met dieren maar dit heeft zijn reden. Aan de hand van dierenpersonages kan er meer expressie uitgebeeld worden en vooral krijgt het verhaal meer kracht en fantasy. Dit is ambitieus project: 30 albums in 5 cyclussen van 6 albums! Iedere cyclus zal zich afspelen in één van de 5 Rijken en deze zijn elk bevolkt door verschillende diersoorten. De Katachtigen, De apen, De Beren, De Hertachtigen en de Reptielen. Vijf afgeronde cyclussen met telkens een compleet verhaal met als rode draad de wereld van de 5 Rijken. Er verschijnen 3 albums per jaar dus zijn we eventjes zoet voor 10 jaar. Hoe Chauvel dit klaarspeelt om 3 albums per jaar uit te brengen is vooral door zijn organisatie! Samen met Mélanie Andoryss die de volledige wereld van de 5 Rijken uitschreef en Patrick Wong vormen ze een team met de naam “Lewelynn” met daarin elk hun eigen taken. Het scenario start onmiddellijk met een intrige en we maken kennis met de bijzondere personages en wereld van de 5 Rijken. Geen lange introductie maar meteen “to the point”. Dit maakt ook dat we reikhalzend uitkijken naar het vervolg en dat dit de reeks aantrekkelijk maakt. Hoe tekenaar Lereculey [Wollodrin, Arthur, Golias,…] dit allemaal klaar speelt om zo snel te tekenen komt omdat hij ondersteuning krijgt van Didier Poli [Kind van het Onweer, tevens coördinator van de reeks De Wijsheid van de Mythen die in maart verschijnt bij Daedalus] die zorgt voor het design, kostuums, decors, personages, etc. Het in inkt zetten gebeurt door Lucyd en de inkleuring door Martinos. Het verhaal start bij een troonopvolging die betwist wordt en die de vrede in de wereld van de 5 Rijken in het gedrang kan brengen. Daar de Koning op sterven ligt beginnen allerlei spanningen tussen de volkeren en complotten waardoor we in een bijzonder spannend en verrassend verhaal terecht komen. Na het tweede deel komen er nieuwe personages en nieuwe intriges met daarbij steeds een andere insteek. Naar het einde van de cyclus zullen we ook meer en meer allusies zien op Europa en huidige politieke tendensen die zich afspelen telkens het om macht gaat, zonder dat dit de bovenhand zal nemen in het verhaal. Een mooie reis van meer dan 10 jaar staat voor ons klaar. Het is geen geheim dat de oude koning Cyrus, de held van de Slag bij Drakhenor, stervende is. Zijn neef Hirus, een brutale en ambitieuze jonge tijger, en de aangewezen opvolger van de koning, droomt ervan zijn wet op te leggen aan de rest van De 5 landen. Maar zoals altijd bij de katten is niets eenvoudig, en de troon is het voorwerp van alle lusten. Intussen observeren de naburige koninkrijken de situatie, klaar om zich bij de minste fout op Angleon te storten.)
 6. Winter 1709 integraal, Philippe Xavier/Nathalie Sergeef & Philippe Xavier, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (Bundel van de 2 delen.)

 1. Air America 1: Op de Hô Chi Minh-route, Julien Lepellletier/ Patrice Buendia & Wallace, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50. (Midden in de Vietnamoorlog verliet Peter Hopper, moe van het bombarderen van de burgerbevolking, de Amerikaanse luchtmacht, in tegenstelling tot Bob Janssen, die trouw wilde blijven aan zijn verplichtingen. Peter, die als expat in Laos leeft, verlamd met schulden, wordt gedwongen om onofficieel te werken voor de CIA. Wat Bob betreft, hij ontdekte de verdachte dood van een winkelier dankzij twee journalisten die hij op zijn basis moest “vergezellen”. Ze gaan dan alle drie een onderzoek aan dat hen overstijgt.)
 2. Code Kimono 1: Doelwit Ariane, Francis Nicole/Jean-Yves Brouard, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 18,95. (Toen op 8 maart 1988 het eerste verhaal, van wat later de stripreeks Code Kimono zou worden, in weekblad Kuifje verscheen, zou niemand hebben kunnen voorspellen dat dit het begin zou zijn van een inmiddels negentien delen tellende stripserie. Dit eerste album bevat de drie korte verhalen die schrijver Jean-Yves Brouard [die een groot fan van Jean-Michel Charlier is, de schrijver van Buck Danny en Tanguy en Laverdure] en tekenaar Francis Nicole maakten voor ze aan de langere avonturen begonnen die zijn opgenomen in de volgende delen van de reeks. Kimono is de code, de roepnaam, van de 11e Franse vloot en de hoofdpersonen van de in deze reeks beschreven avonturen zijn de marinepiloten die hun basis aanvankelijk op het vliegdekschip Clémenceau hadden, en later op de grond op vliegbasis Landivisieau. Veel van de in de strip vertelde avonturen zijn ook werkelijk gebeurd en door de auteur in zijn strip verwerkt!)
 3. Carthago 8: Leviathan, Ennio Bufi/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 10,25.
 4. Samoerai origine 2: De wierookmeester, Vax/Jean-François Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, 10,25.
 5. De meester-inquisiteurs 8: Synillia, Elia Bonetti/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 04-20.)

 1. Orks & Goblins 5: De schurk, Stefano Martino/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 2. Dwergen 11: Torun van de smidse, Pierre-Denis Goux/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Elfen 21: Wedergeboorte, Jose Francisco Kyko Duarte/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 4. Pupkes: Suske, Wiske en Schanulleke 12,99 per stuk; Schanulleke groot 24,99 en Schanulleke sleutelhanger 5,99.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken