skip to Main Content

2019 WEEK 46

 1. Toen 1: Spits, de bastaard, Jérome Lereculey/Yann, Dark Dragon Books, 8,95. (Toen was het Tijdperk van de Oeros, er was alleen maar wanorde en troep, lust, rollebollen en genot. Toen kon je, als je stamhoofd was, trots rondlopen met je peniskoker in de lucht, meerdere vrouwen hebben, ze inruilen voor geiten. Toen kon je, als je een kind was, gevechten houden met neushoornkeutels, verstoppertje spelen met hongerige holenhyena’s, schattige kleine dieren vangen en ze braden aan het spit zodra je ermee uitgespeeld was. Eigenlijk was het veel leuker, toen! Maar, er was één regel die je niet mocht overtreden…)
 2. Kolonisatie deel 1 van 5: Schipbreukelingen in de ruimte, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95. (Wat moet de mensheid doen om niet ten onder te gaan? XXIIIe eeuw. Dankzij een pacifistische en welwillende buitenaardse beschaving, de Atils, en hun geavanceerde technologie is de mensheid erin geslaagd een heleboel werelden te koloniseren. Maar vlak voor dit eerste buitenaardse contact zijn er heel wat ruimteschepen op verkenning de ruimte in gegaan, en de meeste daarvan zijn spoorloos. Verloren in de enorme ruimte zijn deze schepen zowel de prooi als de beloning geworden voor allerlei smokkelaars en piraten. Om deze schepen van de eerste kolonisten op te sporen, heeft het Agentschap elite-eenheden gevormd, waar Milla Aygon en haar team voor werken.)
 3. Kolonisatie deel 2 van 5: In nood, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Mies, Agustín Ferrer Casas, Dark Dragon Books, HC 29,95. (De beroemde architect Mies van der Rohe maakt tijdens een vliegreis naar West-Berlijn in 1965 de balans op van zijn veelbewogen leven. Hij is samen met zijn kleinzoon Dirk Lohan, die eveneens architect is, op weg naar de eerste steenlegging van de nieuwe National galerie. Hij denkt terug aan de meest tumultueuze momenten van de 20e eeuw en zijn diverse projecten, cliënten, medewerkers, vijanden, vrienden en minnaressen. Kortom, een leven dat voortgedreven werd door de ambitie om te bouwen. Maar nog meer dan al die dingen herinnert hij zich haarscherp een gebeurtenis die hij niet kan vergeten, en die hij altijd geheim heeft gehouden.)
 5. Viking, de wortels van de zwarte orde, Laurent Sieurac/Patrick Weber, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Een commando van de SS is in een duister woud op zoek naar het verloren graf van Rollo, de eerste hertog van Normandië. Het is duizend jaar na de komst van de Vikingen op Franse bodem. Wat is er voor bijzonders aan die schat, dat de nazi’s er hemel en aarde voor bewegen?)
 6. X-Women, Milo Manara/Chris Claremont, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Storm, Rogue, Psylocke, Marvel Girl en Shadowcat genieten van hun welverdiende rust op een zonovergoten eiland. Het klinkt als het begin van een geweldige vakantie, maar dan ken je de X-Women nog niet! Het uitje verandert al snel in een avontuur dat ze brengt naar Madripoor, een schurkenstaat waar een onbekende vijand uit is op een oorlog tussen twee grootmachten.)

 1. Rum erfgoed 1690 – 1699 deel 1: Medicijn of vergif, Mateo Guerrero/Tristan Roulot, Dark Dragon Books, 8,95. (Frankrijk, einde XVIIe eeuw. Suiker is een kostbare grondstof voor de Franse Zonnekoning. De driehoekshandel tussen Europa, Amerika en Afrika moet opgeschroefd worden en er moeten meer arbeiders aangemoedigd worden naar de eilanden te vertrekken. Zo komt het dat Jean Rouen, zoon van een geruïneerde glasblazer, en Vader Labat, chemicus en botanist, afvaren naar Martinique om daar het grote rumavontuur aan te gaan.)
 2. Het geheim van Victoria 1: Avontuur in Venetië, Elisa Ferrari/Eric le Pape & Nathaniel Legendre, Dark Dragon Books, 9,95. (Venetie, 1776. Victoria, is opgevoed door Severina, haar gouvernante. Ze is een tiener die droomt van avonturen. Wanneer Severina plotseling ziek wordt, stuurt Severina haar dochter Messalina om in haar plaats voor Victoria te zorgen. De twee meisjes worden vriendinnen en Messalina vertelt Victoria dat haar moeder er slechter aan toe is sinds de doge van Venetie een schilderij van haar familie heeft gestolen dat hun enige fortuin is. De onverschrokken Victoria stelt voor om het schilderij terug te gaan halen. Om bij hun ontsnapping te helpen neemt Messalina contact op met een vriend, bijgenaamd Cartouche.)
 3. De spannendste avonturen van Donald Duck 22: Het mysterie van Paaseiland, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.
 4. Berlijn wordt ons graf deel 1 van 3: Neuköll, Michel Kœniguer, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Vanwege zijn interesse in militaire geschiedenis beschrijft Michel Koeniguer de laatste gevechten van die Franse vrijwilligers die zich uit politieke overtuiging of opportunisme hadden aangesloten bij de Waffen SS. Soldaten veroordeeld tot een verloren oorlog. Hun toekomstperspectief beperkte zich tot de keuze tussen Russische kogels of die van een executiepeloton als ze zouden terugkeren naar hun land. Deze buitenlandse vrijwilligers vormden de laatste verdedigingslinie van het Derde Rijk.)
 5. Unit 66 deel 3 van 4: Dubbel K, André le Bras/Romuald Pistis, Dark Dragon Books HC 19,95.
 6. Unit 66 deel 4 van 4: Black-out, André le Bras/Romuald Pistis, Dark Dragon Books HC 19,95.

 1. Thanos 3: Godengroeve deel 1 van 2, German Peralta/Jeff Lemire, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Thanos 4: Godengroeve deel 2 van 2, German Peralta/Jeff Lemire, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Solo: A Star Wars story, Will Sliney/Robbie Thompson, Dark Dragon Books, 17,95.
 4. Agatha Christie 4: Hercule Poirot: Dood van een huistiran, Marek/Didier Quella-Guyot, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 5. Aline #1: De beschaving voorbij, diverse auteurs, Uitgeverij The Blue Orange, 10,00. (In dit nieuwe striptijdschrift geeft een groep geëngageerde stripmakers zijn visie op de actualiteit. Het is de bedoeling dat ieder nummer een ander thema belicht. De eerste editie is opgehangen aan doembeelden, erna zullen vlees en plastic aan de orde komen. Volgens stripmaker en initiatiefnemer Wasco, pseudoniem van Henk van der Spoel – 1957, is engagement het vertrekpunt. “We willen graag hoog en zwaar inzetten. We stellen onszelf steeds de vraag waar wij staan, als mens en kunstenaar. Het wordt er persoonlijk en eerlijk van.”)
 6. De dolende god, Fabrizio Dori, Soul Food Comics, HC 26,00. (Feel-good verhaal over drie metgezellen met elk hun eigen missie. Tijdens hun reis worden ze geholpen door diverse Griekse goden, komen ze op magische plekken terecht en kletsen ze wat bij met Vincent van Gogh. Het verhaal is geschilderd in bonte kleuren en fraaie composities vol verrassende, visuele vondsten.)

 1. Bernard Prince 3: Brand in de oase + De wet van de orkaan, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, luxe HC 75,00. (De gewone HC verscheen 29-10-19. Deze luxe uitvoering is met linnen rug gebonden in een genummerde oplage van 150 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerde & genummerde dubbelprent.)
 2. Bernard Prince 4: Verschroeide aarde + De groene vlam van de conquistador, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, luxe HC 75,00. (De gewone HC verscheen 29-10-19. Deze luxe uitvoering is met linnen rug gebonden in een genummerde oplage van 150 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerde & genummerde dubbelprent.)
 3. Dating for geeks 10: Extended edition, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, 8,95.
 4. Pinanti United 4: Vertonghen en co, Charel Cambré, Uitgeverij INdruk, 8,20.
 5. Ridiculand 2: Ridder Dance-a-lot, Wouter Goudswaard, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.

 1. Stripkookboek, diverse auterus/Leon Verhoeven, Uitgeverij Personalia, HC 24,95. (Ruim 50 tekenaars/50 recepten.)
 2. Sigmund negenentwintigste sessie, Peter de Wit, De Harmonie 10,90.
 3. Brugpieper Roos Vink 2: Fantastisch!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 4. Bloodborne 4: De helende dorst deel 2 van 2, Piotr Kowalski/Aleš Kot, Uitgeverij Daedalus, 7,15.
 5. Magic graphite: Petar Meseldžija sketchbook, Dark Dragon Books, HC 29,95.
 6. Cassandra Darke, Posy Simmonds, De Harmonie, 24,90. (Cassandra Darke is een egocentrische Londense kunsthandelaar. Ze heeft het voor elkaar gekregen de reputatie van een galerie op West End te bezoedelen, zich een veroordeling voor fraude op de hals te halen en de complete inhoud van haar bankrekeningen aan advocaten op te maken. Hierdoor is ze verstoten uit de betere sociale kringen, maar dat kan haar niet zoveel schelen. En fraude vindt Cassandra als misdaad niet bijzonder spannend, aangezien er niet eens geweld, een wapen of een lijk aan te pas komt. Maar in de kelder heeft haar jonge ex-huurder Nicki een verrassing achtergelaten die hint naar op zijn minst geweld en waarschijnlijk ook een lijk.)

 1. Bij de neus: Het Holleeder proces in beeld, Aloys Oosterwijk/Vico Olling & Sjerp Jaarsma, Uitgevetrij L, HC 22,95. (Aloys Oosterwijk brengt het Holleeder-proces als een getekende documentaire in beeld aan de hand van zo’n 300 tekeningen die hij in de Bunker, de zwaarbewaakte rechtbank in Amsterdam, heeft gemaakt. Aangevuld met illustraties van de liquidaties en andere belangrijke momenten die in het proces aan bod kwamen is dit een indrukwekkend beelddocument geworden, waarin het verloop van het proces en de achter- grondverhalen worden beschreven door Vico Olling, co-auteur van de Kouwe ouwe, en Sjerp Jaarsma, auteur van de bestseller de Heineken ontvoering.)
 2. Tom Poes 8: Tom Poes en de jonge schicht, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, luxe HC 25,00. (De SC en de gewone HC verschenen in week 44-19. De luxe uitgave heeft een oplage van 250 exemplaren + bijgevoegd een genummerd en door Tim Artz, tekenaar van de cover, gesigneerd prentje.)
 3. Saul 2: Eindstation, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, HC 19,95. (De SC verscheen 29-10-19.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken