skip to Main Content

2019 WEEK 44

 1. Dirkjan deel 25, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, 8,50.
 2. Esther Verkest 15: Wonder der waanzin, Kim Duchateau, Uitgeverij Oogachtend, 10,95. (Met sexy stickervel!)
 3. Tom Poes 8: Tom Poes en de jonge schicht, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, 9,50, HC 17,50.
 4. Saul 2: Eindstation, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 5. Tex Willer 12: Eigen rechter, Alfonso Font/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 18,95.
 6. In Hollandia Suburbia 1: Aankomst, Guido van Driel, Concerto Books, HC 34,99. (In een typische Hollandse buitenwijk met eentonige rijtjeshuizen wordt op een nacht het lijk van een 18-jarige jongen gevonden. De dode is Jonas van der Geest. Hij is lid van het ‘garage’-bandje I.H.S.: In Holland Suburbia. Jonas heeft alleen een bloederige snee op zijn voorhoofd. Waaraan hij is bezweken is niet meteen duidelijk. Een buurman vertelt dat hij hem de avond ervoor op handen en voeten door de voortuinen van de huizen heeft zien kruipen. Inspecteur van politie Harry Kleijn gaat de dood van Jonas onderzoeken. De inspecteur onderzocht ook de zaak van een ander bandlid van I.H.S., Ido Lindemans. Die moest een half jaar geleden onverwacht zijn linkerarm missen. Die werd eraf geslagen door een rondvliegende metalen schijf. Gewoon op straat, toen ze op een avond terugliepen na een repetitie. Wat is er aan de hand?

 1. Het ware verhaal van de onbekende soldaat + Het gedrocht en de guillotine, Tardi, Concerto Books, HC 22,99. (Heruitgave. Twee verhalen over lust, waanzin en dood. De onbekende soldaat en Het gedrocht en de guillotine behoren tot de hoogtepunten uit het oeuvre van Tardi en, zeg maar gerust, de hoogtepunten van het volwassen beeldverhaal. Ook na veertig jaar hebben deze klassieke vertellingen niets van hun dramatische kracht verloren.)
 2. Bernard Prince 3: Brand in de oase + De wet van de orkaan, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 49,95.
 3. Bernard Prince 4: Verschroeide aarde + De groene vlam van de conquistador, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 49,95.
 4. Het project Bleiberg deel 2 van 3: Deep zone, Frédéric Peynet/Serge le Tendre naar David Khara, Uitgeverij INdruk, HC 17,45.
 5. Châteaux Bordeaux 9: De primeurs, Espé/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 17,45.
 6. Beatice, Joris Mertens, Uitgeverij Oogachtend, HC 24,00. (Beatrice, verkoopster bij grootwarenhuis La Brouette, neemt elke dag de trein naar haar werk. In het station valt haar oog op een felrode damestas. De volgende dagen, bij elke passage door het station, lijkt hij onaangeroerd op haar te wachten. Ze kan uiteindelijk haar brandende nieuwsgierigheid niet meer de baas en neemt de tas mee naar huis, waardoor er voor Beatrice onverwacht een nieuwe wereld opengaat.)

 1. Het dagboek van Cerise 1: De stenen dierentuin, Aurélie Neyret/Joris Chamblain, Silvester Strips Uitgeverij, 9,95, HC 19,95. (De onderzoeken van Cerise, die afwisselend worden weergegeven als strip en als dagboek, zijn allemaal boeiend, grappig en ontroerend! Cerise is een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek. Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Die zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ze vindt het leuk om ze in de gaten te houden en te proberen te raden wat voor geheimen ze verbergen.)
 2. Het dagboek van Cerise 2: Het boek van Hector, Aurélie Neyret/Joris Chamblain, Silvester Strips Uitgeverij, 9,95, HC 19,95.
 3. Aslak deel 6 van 6: De wereld van alles, Emmanuel Michalak/Fred Weytens & Hub, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 4. Uur U 14: Operatie Karel de Grote, Maza/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 5. Zeven 17: Zeven magiërs: Zeven meesters van het mysterie versus de wandelende dood, Emmanuel Roudier/Serge Lehman, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.

 1. Conquests deel 1 van 5: Islandia, Zivorad Radivojevic/Jean-Luc Istin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Het doel is bereikt: Islandia, ijsplaneet waar slechts één ras van inboorlingen wordt vermeld. In opdracht van admiraal Ragnvald Hakarsson is de oberleutnant Kirsten Konig belast met het leggen van contact met de “eilandbewoners”. Maar sinds zijn ontwaken heeft Konig onophoudelijke hoofdpijn, duizeligheid en hallucinaties die verbonden lijken met de planeet. Ter plaatse wordt hem verteld dat Kolonie 2 is aangevallen en geen overlevenden of getuigen heeft achtergelaten. Konig onderzoekt en terwijl alles de eilandbewoners beschuldigt, graaft ze een ander spoor dat zal leiden naar het hart van een samenzwering die ze nooit voor mogelijk had gehouden.)
 2. Conquests deel 2 van 5: Deluvenn, Bertrand Benoit/Nicolas Jarry, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken