skip to Main Content

2019 WEEK 40

 1. Naasten SC 19,99 (De vrouw van Geert krijgt te horen dat haar kanker niet meer te genezen is. De vader van Eva is al lange tijd ernstig ziek en takelt steeds verder af. Geert en Eva verzorgen hun geliefden en staan hen bij tot het eind. Langzaam zien ze hoe de dood steeds dichterbij komt en raken ze meer en meer in de greep van de zorg. Ze belanden in dezelfde situatie, maar hebben ieder hun eigen verhaal. Dit boek is het resultaat van een samenwerking tussen het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen en ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Naar een onderzoek van Maaike Haan hebben afstuderende studenten Comic Design Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen de twee fictieve verhalen over mantelzorg in de laatste levensfase verbeeld)
 2. Yoko Tsuno 29: Engeltjes en valken SC 7,70

 1. Dirkjan scheurkalender 2020: Nu helemaal in kleur SC 14,95
 2. Tinderstruck!: Liefde in tijden van hashtags SC 19,99 (Als het gaat om liefde, seks en relaties tussen mannen en vrouwen is er de voorbije jaren veel veranderd in onze gedigitaliseerde wereld. En toch ook weer niet. In Tinderstruck! schrijft en tekent Kim Duchateau, bekend als cartoonist voor tal van bladen en kranten én als geestelijke vader van stripbabe Esther Verkest, zijn visie op liefde en seks bij elkaar in het geestigste boek over relaties en versieren dat u al ooit in handen kreeg. Ergens tussen een absurdistische sociologische studie, surrealistisch zelfhulpboek en bijtende satire in. Geen betere manier om iets van de liefde te begrijpen dan door er eens goed mee te lachen – ook in tijden van #metoo is dat nog altijd waar. Uit de weg Rika Ponnet, Goedele Liekens en Kaat Bollen, hier is Kim Duchateau!)

 1. Nero integraal 5: De Stallaert jaren HC 29,99
 2. De Rode Ridder: De toverspiegel SC 6,99 (Met het achtenvijftigste album van De Rode Ridder, De Toverspiegel, schreef tekenaar en scenarist Karel Biddeloo in 1973 stripgeschiedenis. Niet alleen maakte de fee Galaxa, die de reeks daarna met haar aanwezigheid zou blijven kruiden, voor het eerst haar opwachting, ook Bahaal nam in de loop van dat verhaal definitief zijn rol als aartsvijand van de Rode Ridder op. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de serie, én als eerbetoon aan Karel Biddeloo, publiceert de Vlaamse tekenaar Patrick Cornelis in oktober een remake van dat album. Deze nieuwe versie blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal, waarin Johan (de Rode Ridder) een strijd op leven en dood uitvecht met een roversbende. Al krijgen enkele sleutelscènes wel meer ruimte toegemeten. Ook de bladschikking wordt gemoderniseerd. De strip zal uitgebreid worden gepromoot op de Antwerpse Boekenbeurs, in het kader van de feestelijkheden rond zestig jaar De Rode Ridder, en met een uitgebreide signeertour. Patrick Cornelis, die opgroeide met de strips van Biddeloo, maakte de voorbije jaren naam met zeer doorgedreven realisme in strips als Virus, De Huivering en Verbonden Zielen. Hij is ook actief als grafisch vormgever, en verzorgt het artwork voor de Brusselse metalgroep Channel Zero. Met de remake van De Toverspiegel gaat voor hem een jeugddroom in vervulling)
 3. De Rode Ridder integraal 5: De eerste avonturen 1965-1966 HC 34,99

 1. Suske en Wiske classics 25: De mottenvanger SC 9,99
 2. Suske en Wiske classics 26: Bibbergoud SC 9,99
 3. Suske en Wiske classics 27: De bronzen Sleutel SC 9,99
 4. Suske en Wiske classics 28: Jeromba de griek SC 9,99

 1. Strip sticker catalogus: 7000+ sticker-afbeeldingen in kleur HC 59,95 (Stripverzamelaar Sascha Van Laeken heeft een specialisatie in stickers met stripfiguren of stickers getekend door striptekenaars. Via Bonte geeft hij de Strip Sticker Catalogus uit met meer dan zevenduizend afbeeldingen van stickers in kleur. Dit boek bevat 340 pagina’s. Een uniek verzamelwerk! Bij elke sticker staat bijkomende informatie, vaak ook met prijsindicatie voor collega-verzamelaars)
 2. Het vliegtuigenboek: Van ontwerp tot vlucht HC 22,99 (In dit boek kom je alles te weten over vliegen en vliegtuigen. Leer welke krachten tijdens de vlucht inwerken op een vliegtuig, hoe een vliegtuig kan stijgen, dalen en draaien. Ontdek wat de verschillende onderdelen van een vliegtuig zijn, welke invloed het weer heeft op de vlucht en hoe piloten met elkaar communiceren en hun weg vinden. Maak kennis met beroemde toestellen die de geschiedenis van de luchtvaart getekend hebben, van de allereerste prototypes tot de moderne straaljagers. Als Jan Van Der Veken niet aan de tekentafel zit, vind je hem als piloot hoog in de lucht)
 3. De magneet HC 29,90 (Pierre, een jonge student architectuur uit Parijs, reist naar Zwitserland om de thermen van Vals te bezoeken. Hij is gefascineerd door het bijzondere gebouw, ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor, dat in het hart van de bergen ligt. Die mysterieuze aantrekkingskracht wordt alleen maar sterker naarmate hij zijn bestemming nadert. Maar dan blijkt dat hij niet de enige is die de geheimen van het gebouw wil ontrafelen)

 1. Strip Glossy 14: 60 jaar Asterix! SC 8,95
 2. De Oorlog van de Lulu’s: Door de ogen van Luigi 2/2 SC 8,20
 3. De oorlog winnen 2: Het koninkrijk Ressina SC 8,20

 1. Ira Dei 3: Normandische furie SC 8,20
 2. Dood en opgegraven 1: Lijk op de loop SC 7,15 (Nadat hij de roman van Marcel Aymé, Schijn bedriegt, virtuoos bewerkte, maakt Cyril Bonin in zijn eentje een verhaal dat de schrijver vast ook had gewaardeerd! Door zijn verhaal te situeren in de filmwereld, denken we automatisch aan een andere geniale poëet, Woody Allen. Voor Leo Miller, alleenstaand informaticus, lijkt het leven vaak een droom. Hij beschouwt fictieve personages uit Amerikaanse komedies, die hij dagelijks verslindt in de cinematheek, als rijkere en echtere aanwezigheden dan de meeste mensen met wie hij omgaat. Of toch zeker dan hemzelf. Alsof hij zijn leven leidt terwijl niemand zijn bestaan opmerkt. Maar hij ontdekt al snel dat je je niet ongestraft kunt afkeren van de werkelijkheid. Als bij toverslag verliest hij zo zijn fysieke materialiteit. Hij is veroordeeld als spook de eeuwige toeschouwer te blijven die hij al was. Hij verschuilt zich in de cinematheek, waar hij valt voor de charme van een jonge actrice, Françoise Angelli, die The Apartment voor komt stellen. Een vrouw die alleen bestaat in haar rollen en die getroffen kan worden door hetzelfde onheil als hij)
 3. Emma en Charlotte 4: Wat het hart wil SC 7,15

 1. Lousiana: De kleur van bloed 1/3 SC 8,20 (Het verhaal van een katoenplantage gezien door de ogen van de vrouw (moeders en dochters, slavinnen en bazen) in een racistische, misogyne en vaak gewelddadige maatschappij. Geïnspireerd op waargebeurde feiten, in de lijn van The sound of fury van William Faulkner en Gone with the wind van Margaret Mitchell. New Orleans, 1961. Louise Soral is een nakomeling van een plantersfamilie uit Louisiana. Nu is ze een vrouw in de herfst van haar leven. Wanneer haar kleindochters vragen beginnen te stellen over het leven op de plantages van toen, beseft ze dat haar familieverhaal zal verdwijnen als ze haar moed niet bijeenraapt en hun het pijnlijke verhaal vertelt. Met de hulp van haar meid, een kleurlinge, besluit Louise haar herinneringen en duisterste familiegeheimen uit het zuiden van de Verenigde Staten op papier te zetten. Als laatste getuige van een lang vervlogen tijd, doorlopen haar memoires bijna een eeuw geschiedenis. Doorheen drie albums wordt het verhaal verteld van meerdere vrouwen op deze plantages, in een misogyne, racistische en gewelddadige samenleving.)
 2. Betty & Dodge 8: Berlijn zien en sterven LUXE HC 29,99 400 exemplaren
 3. Arboris XL 3: McCurry NY 9/11 SC 16,95 HC 24,95 (Sommige mensen zijn altijd op het verkeerde ogenblik op de verkeerde plek. Fotograaf Steve McCurry is zo iemand. Hij was in New York op 11 september 2001, maar ook in 2015 in Parijs tijdens de aanslag op de Bataclan en in Afghanistan tijdens de strijd tegen de Taliban. Maar wat voor iedere gewone reiziger een verkeerd moment is, is voor een fotograaf een kans om een zeer bijzondere reeks foto’s te maken en dat deed Steve McCurry dan ook iedere keer. Een van zijn foto’s die iedereen kent is bijvoorbeeld die van het Afghaanse meisje met de felle ogen, dat op de voorkant van National Geographic Magazine werd afgebeeld. Scenarist Morvan, bekend van o.a. Konvooi, maakte kennis met McCurry en besloot samen met tekenaar Jung Gi Kim zijn levensverhaal te vertellen, dat gelardeerd wordt met een groot aantal indrukwekkende foto’s die de fotograaf de afgelopen jaren gemaakt heeft. Het resultaat is een boek dat een onvergetelijke indruk maakt!)

 1. Lao Wai 3: De val van het zomerpaleis HC 16,40
 2. Corentin integraal 1 HC 35,95
 3. Buck Danny de integrale 3 HC 30,80

 1. Nacht Wacht 3: Queen Halloween SC 6,50
 2. Mamette 3: Herfstblaadjes HC 12,50
 3. Astrid Ijskoud 4: Hoe je het monster van Loch Ness ijskoud maakt HC 11,00

 1. Mooie Navel eerste pesterijen 2: Ze is goud waard SC 7,15
 2. De Hartendiefjes 3: Belle is het beu SC 7,15
 3. Zwendel 3: Lady Z SC 8,20 HC 16,40

 1. Yoko Tsuno integraal 6: Robots van hier en elders HC 25,65
 2. Collectie Getekend: De gezichtslozen HC 20,50 (96 pagina’s, een fantatisch verhaal getekend door Kas die er 4 jaar over deed om dit te realiseren en het resultaat mag gezien zijn. Een uitzonderlijk episch fresco van de scenarist van Sykes, Pierre Dubois, over de Dertigjarige Oorlog, een sombere en boeiende periode in de geschiedenis. Met grafische katern achteraan het album met verkennende schetsen voor de personages. Duitsland, 17e eeuw. De Dertigjarige Oorlog raast door het land. De Gezichtslozen vormen een compagnie huursoldaten van geharde oorlogsveteranen die het geweld beu zijn. Op een dag ontdekken ze, op de vlucht voor een talrijk leger, een verborgen doorgang naar een vallei die gevrijwaard is van de oorlog. De soldaten worden er verwelkomd door de bewoners en besluiten zich er te vestigen en hun wapens neer te leggen. De oorlog volgt hen echter als een schaduw en ze moeten een hoge prijs betalen om dit laatste vredige oord te beschermen)
 3. De man die niet bestond HC 17,45

 1. Purple heart 1: De redder HC 17,45 (Eerste deel van een grootse detective reeks in de genre van Sherman en Zwarte Dhalia. Stap mee in de fascinerende wereld van New York in de jaren 50, samen met Josh Harrison, een oud-strijder die het Purple Heart kreeg, een decoratie voor oorlogshelden uitgereikt door de president hemzelf)
 2. Tango 3: In de schaduw van Panama SC 8,20 HC 16,40
 3. Gunfighter 1 SC 8,20 HC 16,40 (Voor de Fans van Blueberry en Undertaker. Meesterwerk door een top-trio van auteurs: Bec voor het scenario, Michel Rouge voor de tekeningen en Corentin Rouge voor de inkleuring. Ergens op de vlaktes in Arizona. Terwijl de ‘longhorns’ (Amerikaanse runderen) ruimte nodig hebben, doe de prikkeldraad voor de eerste keer zijn intrede. Het touw van de duivel, zorgt ervoor dat de conflicten tussen de grootgrondbezitters escaleren. De ranchers treffen plots een man aan die bewusteloos is en die zich vastklampt aan zijn colt. Wie is die Mysterieuze Gunfighter?)

 1. Alfa Seizoen 2 14: Domino’s SC 8,20
 2. Vasco 29: Goud en ijs SC 8,20
 3. Een godverdomse klootzak SC 10,25 HC 18,45 (2 grote heren uit de stripwereld komen hier samen om een saga te schrijven van jewelste. Een emotionele zoektocht van een jongeman die dan toch niet helemaal alleen op de wereld blijkt te zijn. Régis Loisel ( Magazin Général, op zoek naar de tijdvogel, De Grote Dode,..) en Olivier Pont ( Losse Eindjes, Over de Grenzen van de tijd, ontboezemingen,…) Max’ moeder is net begraven. Als enige erfenis heeft hij twee foto’s van haar, met hem als kind, van toen ze in Brazilië woonden. Op elk foto staat een andere man. Is een van hen zijn vader? Hij duikt in zijn verleden en trekt naar een kamp in de Amazone. Zijn hunker naar avontuur en exotiek botst al snel op de werkelijkheid van de jungle in de jaren 70. Hij treft er een gebied aan dat getekend is door geweld en prostitutie en waar de wet van de sterkste geldt. Een vrolijk en pittig drietal staat hem bij in zijn zoektocht: twee Franse verpleegsters en, vooral, een jonge, stomme Braziliaanse, Baïa, zijn onmisbare gids)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken