skip to Main Content

2019 WEEK 20

 1. Torpedo 1936 integraal 5, Jordi Bernet/Enrique Sánchez Abulí, Uitgeverij Hum!, zwart/wit, HC 18,95.
 2. Tex Willer 11: De pioniers, Andrea Venturi/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 18,95.
 3. Buck – de eerste man op aarde, Frederik van den Stock, Uitgeverij Oogachtend, HC 28,90. (Buck bedenkt alles wat er te bedenken valt, van taal tot vuur tot kunst tot de wet van vraag en aanbod. Maar wanneer het enige wat hij echt wil niet voor hem lijkt te zijn weggelegd, is hij niet alleen de eerste, maar ook de eenzaamste man op aarde.)
 4. Gilles Durance 2: Catalina in zwaar weer, Callixte, Uitgeverij Hum!, 8,99.
 5. Arcadia archief 48: Sagen en legenden – De jacht, Marc-Renier, vzw Arcadia, HC 23,95. (Met linnen rug gebonden in een genummerde & gesigneerde oplage van 450 exemplaren.)
 6. De geschiedenis van de Toonder Studio’s 20: Supplement B, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.

 1. De kronieken van Amoras 4: Gardavu!, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 7,99.
 2. De avonturen van Urbanus 183: Urbanov Protski, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 3. De Rode Ridder 262: De laatste waarschuwing, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 4. De buurtpolitie 5: Een slag in het water, Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. De Kiekeboes special: In ’t stad, Merho, Standaard Uitgeverij, 11,99.
 6. De avonturen van K3 deel 2: Prinses Poppy, Dirk Stallaert/Bruno De Roover, Standaard Uitgeverij, 6,50.

 1. Donald Duck galaxy pocket 5, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,25.
 2. Donald Duck premium pocket 15: SuperDonald: Een duistere toekomst, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 10,25.
 3. Magic Wind deel 1: Fort Ghost, José Ortiz/Gianfranco Manfredi, Dark Dragon Books, 14,95. (Ned Ellis ontwaakt zonder geheugen. Hij heeft op het nippertje een vreselijk treinongeluk overleefd, een metaalscherf zit diep in zijn hersenen. Wie is hij? Waar kwam hij vandaan? Aan wiens kant moet hij staan? De Sioux die hem vonden en voor zijn herstel zorgen, noemen hem Magic Wind, de witte sjamaan. Voor de liefhebbers van western, horror en magie. Magic Wind combineert de klassieke sfeer van een western met de donkere sfeer van horror in fantastische, surrealistische avonturen.)
 4. Magic Wind deel 2: Klauwen, Giuseppe Barbati & Bruno Ramella/Gianfranco Manfredi, Dark Dragon Books, 14,95.
 5. Kiliwatch, Éric Hérenguel en vele anderen, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Kiliwatch reist als een onwaarschijnlijke dochter van John Wayne en Tank Girl door het Wilde Westen versie 3.0, met haar talent om altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek terecht te komen. Samen met haar makker Banjo, een incontinente robot die en tikkie ouderwets is, kruist ze het pad – en de degens – met een bont stel schurken, robots en andere mafkezen, waarbij ze altijd een simpele oplossing vindt voor de meest lastige problemen. Lach gerust, maar zoek wel op tijd dekking!)

 1. Civil war, een Marvel evenement deel 3 van 3, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Star Wars|Episode VIII: The last Jedi – het verhaal van de film als strip!, Stefano Simeone/Alessandro Ferrari, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Livingstone – de avontuurlijke zendeling, Paul Teng/Rodolphe, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Dokter Livingstone, neem ik aan? Dokter, protestant, Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone heeft een grote rol gespeeld bij de evangelisatie van het Afrikaanse continent. Volg een van de meest populaire en iconische helden uit het Victoriaanse tijdperk op zijn reizen door de binnenlanden van Afrika.)
 4. Een avontuur van Simon Hardy 3: Veel liefs uit China, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 5. Een avontuur van Simon Hardy 4: Achtervolging van de Aston Martin, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 6. Violette Morris – strijden met alle middelen 1: Eerste aanklacht, Javi Rey/Bertrand Galic Kris, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Violette is een van de eerste bevoorrechte sportvrouwen. Ze was een kampioen in alle categorieën: boksen, zwemmen, atletiek, autoracen. In de jaren dertig was ze zangeres en gastvrouw in een nachtclub, ze was bevriend met Jean Cocteau, Josephine Baker, Brassaï. Op 26 april 1944 kwam ze in haar auto om het leven bij een aanslag door een groep verzetsstrijders. Waren de kogels uit de geweren van de rebellen wel voor haar bedoeld? Alles wijst erop, want tijdens de bezetting was zij “la hyena de la Gestapo”, een collaborateur voor het Duitse naziregime. Tot zover de legende. Een duistere legende. Maar wie was zij echt? Werd er met de moordaanslag op deze “vrouw die met alle middelen moet worden uitgeschakeld” niet iets anders verhuld? Zij was een buitengewone persoonlijkheid, een vrouw die onmogelijk in een hokje te plaatsen was. Haar verhaal is ongehoord, haar lot vanzelfsprekend tragisch!)

 1. De weg van het leven, Marco Nizzoli/Giovanna Furio, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Sovjet-Unie, 1941. Het leven van Olenka verandert radicaal als Nazitroepen de Sovjet-Unie binnenvallen en de stad Leningrad belegeren. Het kleine meisje van acht verliest haar ouders en haar broer en houdt zich schuil in hun geruïneerde appartement met alleen haar hond. Olenka probeert zo goed en zo kwaad als het kan om niet te sterven van honger of bevriezing. De enige manier om haar lot even te vergeten is door de snaren van haar viool te laten trillen. Op een dag ontmoet ze in een droom een mysterieuze tweekoppige adelaar die haar uitlegt dat de hele stad lijdt onder een vervloeking. Alleen de muziek van Olenka is in staat om de ijzige betovering die de godin van het Leven, met alle inwoners van Leningrad, gevangen houdt te doorbreken. Maar welke prijs moet Olenka daarvoor betalen?)
 2. U-47 deel 1: De stier van Scapa Flow, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 39-18.)
 3. U-47 deel 2: De overlever, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 39-18.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken