skip to Main Content

2019 WEEK 16

 1. Bloodborne 2: De dood van slaap deel 2 van 2, Piotr Kowalski/Aleš Kot, Uitgeverij Daedalus, 7,15.
 2. The lost fleet 2: Corsair deel 2 van 2, Andre Siregar & Bambang Irawan/Jack Campbell, Uitgeverij Daedalus, 7,15.
 3. De teloorgang van Oude Knudde, Dick Matena/A. den Dooier, Uitgeverij Personalia, zwart/wit, 15,00. (Herdruk met nieuwe cover.)
 4. Azimut 4: Zwarte wolken, witte sluiers, Wilfrid Lupano/Jean-Baptiste Andréae, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 5. Kromneus, Manu Civiello/Jérôme Charyn & Hélène Herbeau, Uitgeverij Daedalus, HC 25,65. (Ik ben Bernardo, een monnik en een buitengewone dief. Ik heb de Afrikaanse wateren bevaren in een piratenboot. Ik heb rovers in hun slaap vermoord. Maar ik ben ook een man van de letteren en maak deel uit van het gevolg van een erg bedreven strijder. Het is zijn verhaal dat ik u ga vertellen. Ik bezing Willem de Hebreeër, de man met de kromme neus, prins van Narbonne, vriend van Karel de Grote en krijgsheer zonder weerga.)
 6. Donald Duck vrolijke stripverhalen 29: Paniek om een petje, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,95.

 1. Zij schreven geschiedenis 9: Napoleon 3 van 3, Fabrizio Fiorentino/Noël Simsolo & Jean Tulard, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 2. Zij schreven geschiedenis 10: Lodewijk XIV deel 2 van 2, Renato Guedes/Jean-David Morvan & Frédérique Voulyzé & Hervé Drévillon, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 3. Angsten en fobieën, Peter Arends, Uitgeverij XTRA, zwart/wit, 20,00. (Het idee voor de serie tekeningen is ontstaan toen ik ontwerpschetsen maakte voor een logo en huisstijl in opdracht van een Amerikaanse tandartspraktijk genaamd “Mr Dente”. Na een reeks aanpassingen van mijn ideeën wat een steeds suffer ontwerp tot gevolg had, heb ik uit pure baldadigheid een cartoon getekend van Mr Dente: Een vals klein mannetje met bebloed schort, in zijn ene hand een accuboormachine en in de andere een combinatietang. Het onderschrift luidde: Mr Dente, affordable dentist care… Toen drong het plots tot me door dat veel mensen de tandarts zo zien en panisch bang zijn als er iets aan hun gebit gedaan moet worden. En dat er veel meer van dit soort angsten bestaan. Angsten die verbeeld kunnen worden in fantastische tekeningen! Bij elke letter van het alfabet heb ik een fobie gezocht die mijn fantasie prikkelde tot het maken van steeds gedetailleerder tekeningen.)
 4. Elfen 17: Het zwarte bloed van de Boselfen, Gianluca Maconi/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (HC week 12-19.)
 5. Brocéliande – woud van het kleine volk deel 3 van 7: De tuin der monniken, Djief/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (HC week 12-19.)
 6. De meester-inquisiteurs 6: In het licht van de chaos, Stefano Martino/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (HC week 12-19.)

 1. Wolverine, old man Logan deel 3 van 4, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. Wolverine, old man Logan deel 4 van 4, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. De schaduwen van de Sierra Madre 1: Niña Bronca, Daniel Brecht/Philippe Nihoul, Dark Dragon Books, HC 19,95. (1918. De jonge mormoon Moroni Fenn is zwaar getraumatiseerd door de Eerste Wereldoorlog. Hij wordt naar Mexico gestuurd om de veiligheid van de nederzettingen daar te verzekeren. Moroni komt een reizend circus tegen. Al snel beseft hij dat de enige attractie van de show een klein tienjarig meisje is, dat als een dier in een kooi wordt gehouden. “Nina Bronca” – het wilde meisje. Ze spreekt niet, althans geen Spaans of Engels, en valt iedereen aan die haar benadert. Dat gebaar zorgt ervoor dat de spoken uit zijn verleden herleven. En hij dacht nog wel dat hij ze begraven had in het oude Europa! De held in dit verhaal draagt zijn wonden en trauma’s mee van de veldslagen van de “Grote Oorlog”, die hij probeert te vergeten met alcohol. Dat maakt hem een nogal vreemde mormoon. En wat deze serie ook origineel maakt, is dat het verhaal zich afspeelt in een tijd lang na die van traditionele westerns: aan het begin van de twintigste eeuw in Salt Lake City.)
 4. Helden van de luchtmacht 1: Operatie Dynamo, Stephan Agosto/Wallace & Régis Hautière, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Beleef de avonturen van de dappere geallieerde piloten tijdens de Tweede wereldoorlog. “Helden van de Luchtmacht” gaat over de avonturen van een piloot genaamd Gabriel Messine in Europa en Noord-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Spaanse Burgeroorlog tot de Slag om Engeland via het Franse verzet heeft Gabriel al zijn ervaring nodig om levensgevaarlijke missies te volbrengen aan boord van legendarische vliegtuigen zoals de Hurricane. Ontgoocheld na de ellende van de Spaanse Burgeroorlog en de verliezen van Frankrijk tussen eind december 1938 en de zomer van 1941, sluit de jonge Messine zich aan bij de RAF om te vechten tijdens de Slag om Engeland. Maar zijn lot is tevens verbonden aan dat van de mooie Catalaanse Eléna en de voluptueuze, roodharige Margaret.)
 5. Helden van de luchtmacht 2: El Condor Pasa, Stephan Agosto/Wallace & Régis Hautière, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 6. De onderzoeken van Nicolas le Floch 1: Het mysterie van het lijk in de sneeuw, Chaïko/ Jean-François Parot & Dobbs, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Meneer de Sartine, rechercheur bij de politie, vertrouwt Nicolas Le Floch het onderzoek naar een verdwenen commissaris toe. Deze laatste deed een onderzoek naar de praktijken van één van zijn collega’s, verdacht van het beschermen van illegale apotheken. De jongeman stort zich recht in het verdorven hart van de hoofdstad en hij ontdekt een nog veel gevaarlijker zaak dan hij had verwacht, zijn meerdere heeft hem niet alles van tevoren verteld.)

 1. De sage van Atlas & Axis 3: Volks volk, Pau, Dark Dragon Books, HC 14,95. (Samen met deel 4 voor 24,95.)
 2. De sage van Atlas & Axis 4: Khimera voorbij, Pau, Dark Dragon Books, HC 14,95. (Samen met deel 3 voor 24,95.)
 3. Star Wars Darth Vader: Fort Vader deel 1 van 2, Giuseppe Camuncoli/Charles Soule, Dark Dragon Books, 9,95.
 4. Star Wars Darth Vader: Fort Vader deel 2 van 2, Giuseppe Camuncoli/Charles Soule, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Game of crowns 2: Kolen & vuur, Baba/Lapuss’, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Oliver & Peter boek 1 van 3: De wortel van het kwaad, Cinzia di Felice/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 16-18.)
 2. Oliver & Peter boek 2 van 3: Neverland, Cinzia di Felice/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 16-18.)
 3. Oliver & Peter boek 3 van 3: Bloedbroeders, Cinzia di Felice/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 47-19.)
 4. Betty & Dodge pakket, Thomas Du Caju/Pat van Beirs & Jean-Claude van Rijckeghem, BD Must, HC 162,50. (Pakket met alle 8 delen in een oplage van 400 exemplaren + 8 ex-libris.)

 1. Bommel speelkaarten, Dick Matena, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 2. Tom Poes speelkaarten, Dick Matena, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 3. Joost speelkaarten, Dick Matena, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 4. Dorknoper speelkaarten, Dick Matena, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 5. Wammes speelkaarten, Dick Matena, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 6. De Canteclaer speelkaarten, Dick Matena, Uitgeverij Personalia, 8,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken