skip to Main Content

2019 WEEK 08

 1. Moeder Amerika 2: Een Mexicaanse lente, Maël/Kris, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 2. Orakel 7: De helderziende, Lucio Leoni & Emanuela Negrin/Antoine Tracqui, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 3. Horacio van Alba deel 3 van 3: Memoires van een Vesuviaanse, Nicolas Siner/Jérôme Le Gris, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 4. Valois 1: De Italiaanse illusie, Jaime Calderon/Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50. (1494, de Renaissance. Europa houdt de ogen gericht op Italië, waar ooit de wieg stond van een verloren cultuur. Het schiereiland is welvarend. De stadstaten hebben zoveel rijkdom vergaard, dat ze wedijveren met hun buren. Frankrijk is nog aan het bijkomen van de Honderdjarige Oorlog, maar ervaart een drang om uit te breiden. De jonge monarch, Karel VIII, is dronken van ambitie. Hij droomt van een nieuwe Kruistocht, om het graf van Christus te bevrijden van de heidenen. Alleen loopt de weg naar Jeruzalem dwars door Napels. De pauselijke macht heeft nood aan energieke en moedige strijders. Henri Guivre de Tersac en zijn kompaan, Blasco de Vilallonga, bieden hun diensten aan. In voor- en tegenspoed.)
 5. Roma 4: Vlees van mijn bloed, Christian Gine/Éric Adam & Pierre Boisserie & Didier Convard, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 6. Medici’s 2: Lorenzo il Magnifico, van vader op zoon, Eduard Torrents/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.

 1. Collectie Plankgas 12: De grote overwinningen – Porsche 1: 1952 – 1968, Johannes Roussel/Denis Bernard, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 2. Meta-Baron 5: Rina de meta-bewaakster, Valentin Secher/Jerry Frissen, Uitgeverij Deadalus, 8,20. (HC week 04-19.)
 3. Androïden 04: De tranen van Kielko, Viska/Jean-Charles Gaudin, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 4. Verhalen van vrouwen, diverse auteurs, Real Comics, 14,95. (Een 100 pagina’s tellende uitgave met tekenwerk van 19 kunstenaars. Door de diverse tekenstijlen wordt de lezer op verschillende manieren uitgedaagd [mee] te voelen. De bundel is daarmee ook een artistieke zoektocht: hoe krachtig kan de impact van beeldverhalen zijn? En hoe kunnen beeldverhalen bijdragen aan een positieve verandering in de houding van mensen en, breder, de samenleving? Deze uitgave hoopt bij te dragen aan meer acceptatie vanuit de samenleving; een meer holistische benadering vanuit de hulpverlening en meer begrip vanuit de directe omgeving. En, niet te onderschatten: meer liefde van de vrouwen voor zichzelf. Uiteindelijk bieden acceptatie, openheid en liefde de ruimte voor heling. Met tekenwerk van: Aarti Jainath, Alex Skim, Aloys Oosterwijk, Amanda Majoor, Amanda van Laar, Beldan Sezen, Doeke van Nuil, Els Deckers, Floor Koens, Jan Cleijne, Joris Diks, Kim DuChateau, Manon Bijkerk, Marcel Ruijters, Mas Hab, Marloes Messemaker, Megan McNulty, Mei-Li Nieuwland en Melissa Brouwer.)
 5. Panda en de spiegelbloemen, Piet Wijn, Uitgeverij Cliché, 8,95, HC 16,95, luxe HC 59,00. (De luxe uitgave is in linnen gebonden met zilveropdruk en opgeplakt plaatje in een oplage van 75 exemplaren + bijgevoegd een genummerd prentje.)
 6. Het leven der dieren, de toestand in de wereld in dierencartoons, 1947 – 1952, Marten Toonder/Dick de Boer & Klaas Driebergen, zwart/wit 19,99, HC 29,99. (De HC uitgave heeft bijgevoegd een genummerde prent.)

 1. De geschiedenis van de Toonder Studio’s 17: Bibliografie deel 2 en index, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
 2. Het beest in de mens, Germano Giorgiani/Dobbs, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Het Beest in de Mens speelt zich af in de wereld van de spoorwegen en draait om treinmachinist Jacques Lantier. Hij houdt van zijn werk en met name van zijn locomotief, die hij bemint alsof het een vrouw is. Deze merkwaardige houding heeft hij niet zo maar. Het helpt hem zijn moorddadige neigingen te bedwingen die hij al zijn hele leven heeft. Wanneer hij getuige is van een moord en de schuldige denkt te herkennen, wordt een reeks noodlottige gebeurtenissen in gang gezet waardoor Lantier zijn drang tot doden niet meer kan beheersen.)
 3. Viravolta 1: De zwarte orchidee, Éric Lambert/Arnaud Delalande, Dark Dragon Books, HC 17,95. (XVIIIe eeuw. De wereld is in volle beroering. Voormalig geheim agent van de Republiek Venetië, Pietro Viravolta, bijgenaamd “De zwarte orchidee”, staat bekend als een van de beste schermers van Europa. Na het ontrafelen van een complot in de Raad van Tien, gaat hij op reis naar Versailles om in dienst te treden van koning Lodewijk XV. Maar op de avond dat hij aan komt is zijne Majesteit ernstig gewond geraakt door een dolksteek! De eerste missie van onze spion is dus duidelijk. De opdrachtgevers van de aanslag ontmaskeren.)
 4. Eternum 1: De sarcofaag, Jaouen Salaün/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (2297. De mens heeft het grootste deel van ons melkwegstelsel binnengevallen en gekoloniseerd. Aan de rand van de Melkweg ontdekt een team van geologen een mysterieuze sarcofaag begraven in de ondergrond van een dorre planeet. Op aarde spotten astronomen van een Zuid-Amerikaans observatorium een mysterieuze kosmische straal die uit de Magelhaense wolk verschijnt, een kleine melkweg die om de onze draait. Kort daarna verbreekt de maanbasis alle contact met de aarde. Een team van wetenschappers en soldaten wordt ter plaatse gestuurd en ontdekken een apocalyptische tafereel. Mannen en vrouwen hebben elkaar uitgemoord.)
 5. Het verloren godenzwaard 1: Het door god verlaten leger, Tirso/David Muñoz, Dark Dragon Books, 8,95. (Londen, halverwege de zeventiende eeuw. Sinds de dood van zijn vader, oefent de openhartige Jonas, botanicus en naturalist emeritus, zijn passie uit in de grote kas van zijn oom. Die laatste bereidt een gevaarlijke expeditie voor naar Nieuw Spanje op zoek naar een fantastisch schepsel recht uit de Azteekse legenden. Een verloren wapen van de goden, een wetenschappelijke interessante vondst, maar ook een voorwerp met een grote aantrekkingskracht voor het Europese publiek, dat veel hebzucht opwekt. Dankzij zijn vaardigheden, zal Jonas deelnemen aan het avontuur en aan boord gaan. Maar de Caribische wateren worden binnengevallen door piraten. Engelse en Nederlandse oorlogsschepen strijden om de controle over de zee. Het gevaar dat Jonas tegemoet gaat is nog veel erger.)
 6. Het verloren godenzwaard 2: Een erfenis van bloed, Tirso/David Muñoz, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Malemort integraal 1, Éric Stalner, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Bundel van de eerste drie delen. Samen met integraal boek 2 in voordeelpakket voor 49,95.)
 2. Malemort integraal 2, Éric Stalner, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Bundel van de delen 4 + 5 + 6. Deel 6 is nooit eerder in het Nederlands verschenen. Samen met integraal boek 1 in voordeelpakket voor 49,95.)
 3. Civil war, een Marvel evenement deel 1 van 3, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 9,95. (Er is een conflict ontstaan in het Marveluniversum, dat dreigt vriend tegen vriend en broer tegen broer op te zetten. Er is maar een hele kleine misstap nodig om de lont in het kruitvat te ontsteken. Terwijl de oorlog zijn eerste slachtoffers maakt, is niemand veilig, want vriendschappen en families beginnen uit elkaar te vallen. Met in de hoofdrol SpiderMan, de nieuwe Avengers, de Fantastic Four, de X-Men en met heel wat andere helden uit het Marvel-universum!)
 4. Civil war, een Marvel evenement deel 2 van 3, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Star Wars avonturen 3: In gevaar!, diverse auteurs, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Macau integraal, Federico Nardo/Willy Duraffourg & Philippe Thirault, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Macau, anno nu. De voormalige Portugese kolonie in China is het grootste gokparadijs ter wereld. De duistere achterafzaaltjes met speelhallen van de maffia zijn nu grote, hypermoderne complexen die hun rijke klanten 24 uur per dag dromen, luxe en ontucht bieden. Leon is een jonge journalist uit Hong Kong, die in een megacasino wordt vastgehouden door eigenaar Kwan Tao, een rijke tycoon die wil dat Leon zijn memoires schrijft. Tao is leider van de machtigste triade en heeft politieke ambities, maar wil nog een ondeugd opbiechten. Leon moet hem naar een legendestatus schrijven.)
 2. Een avontuur van Simon Hardy 1: VN-missie, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 17,95. (1961. Een Boeing, met Amerikaanse militairen en burgers aan boord, wordt door een MIG neergeschoten in de lucht boven Chabahar, een staat in Zuid-Iran. De Verenigde Staten beschuldigen de president van de jonge republiek ervan de aanstichter van de aanval te zijn. De internationale situatie is explosief. Om een uitweg uit de crisis te vinden, worden er VN-inspecteurs uitgezonden om onderzoek te doen. Een risicovolle missie waar een mysterieuze criminele organisatie een doelwit van wil maken.)
 3. Een avontuur van Simon Hardy 2: Gevaar in Napels, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 4. Typhoon, Christophe Gibelin, Dark Dragon Books, 14,95. (Compleet verhaal. HC week 28-18.)
 5. Een trap van zand, Djillali Defali/Benjamin Legrand, Dark Dragon Books, 9,95. (Ergens in de nabije toekomst. Franse troepen zijn uitgezonden naar de woestijn in Oost-Afrika om een brug in aanbouw te beveiligen. Tegenover het soldatenkamp ligt een naargeestige spookstad. Door de felle zon en het eentonige werk slaat de verveling toe. De eentonige missie wordt abrupt verstoord door een mysterieuze sluipschutter die de soldaten één voor één op de korrel neemt. De door oorlog verwoeste stad Al-Jannah ligt ergens in de Syrisch-Libanese woestijn. Geconfronteerd met hun sluipschutter moet de NAVO-eenheid waakzamer en inventiever worden. Tijdens hun zoektocht blijkt de missie toch iets anders in elkaar te zitten dan iedereen dacht. De werkelijke reden van hun aanwezigheid zorgt voor een verrassende ontknoping.)
 6. Zij, een engel in het verzet, Fanny Montgermont, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. (1944. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de stad Rennes getroffen door bombardementen. Te midden van de ruïnes ontdekt Philippe haar. Grote blauwe ogen, mooie blonde krullen. Een engelengezicht! Dit vreemde meisje zal het lot van deze jonge man voor altijd veranderen. De liefde mag niet verpletterd worden door de oorlog. Omdat ZIJ wordt geconfronteerd met de Duitse bezetter, zal HIJ het verzet organiseren.)

 1. Mister Blueberry 3: Geronimo de Apache, Jean Giraud/Jean-Michel Charlier, Stichting Sherpa, zwart/wit, HC 39,95.
 2. Mister Blueberry 4: Duels in OK Corral, Jean Giraud/Jean-Michel Charlier, Stichting Sherpa, zwart/wit, HC 39,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken