skip to Main Content

2019 WEEK 03

 1. Bollie & Billie 36: Uitgelaten!, Jean Bastide/Christophe Cazenove, Dargaud Benelux, 7,15.
 2. De nieuwe avonturen van Snoesje 2: De vampier en de winkel van de prins, Netch/ François Corteggiani, Casterman, 6,15.
 3. Kinderen in het verzet 4: Steeds erger, Benoît Ers/Vincent Dugomier, Le Lombard, 8,20.
 4. De muziekdoos 1: Welkom in Pandoria, Gijé/Carbone, Dupuis, 7,15. (Nola wordt acht en krijgt van haar papa een sneeuwbol met muziek cadeau. Ze is dolblij met de bol, die nog van haar pas overleden mama is geweest. Maar binnenin zit Andrea opgesloten, een piepklein meisje dat haar hulp inroept. Nola wordt zelf ook klein, kruipt in de doos en ontdekt er een wonderbaarlijke wereld. Maar de tijd dringt. Mathilda, de mama van Andrea en haar broer Igor, is heel ziek. Wat is haar overkomen? Is ze vergiftigd? Zou er iets in het drinkwater zitten? Hun vrees wordt al snel bewaarheid. De kinderen ontfermen zich eerst over Mathilda en maken dan jacht op de gewetenloze vervuiler. Ze moeten snel zijn, vóór Nola weer naar haar eigen leven en wereld wordt teruggeroepen. Tenzij het allemaal maar een droom is. Of toch niet? Duik in de wondere wereld van Nola’s sneeuwbol. Een betoverende nieuwe kinderreeks die actuele thema’s op een fantasievolle manier aansnijdt. In dit album: vervuiling. Onderwijzeres en schooldirectrice Carbone is een gevierd kinderboekenschrijfster die zich nu ook aan stripverhalen waagt. Debuut van het jonge Congolese tekentalent Gijé.)
 5. Lou! deel 8: Op naar nieuwe avonturen, Julien Neel, Glénat Benelux, 8,20.
 6. Game over 17: Dark web, Adam & Midam/Midam & Valérian, Ballon Comics, 7,15.

 1. De vliegenier 3: De wet van de woestijn, Chrys Millien/Jean-Charles Kraehn, Dargaud Benelux, 8,20.
 2. Team Rafale 3: Operatie Nexus One, Éric Loutte/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 8,20, HC 16,40.
 3. Giacomo C. deel 17: Terug naar Venetië deel 2, Griffo/Jean Dufaux, Glénat Benelux, 8,20.
 4. Deathfix: De misdaadthriller met een (zweet)geurtje, Nix & Benus, Dupuis, 20,50. (Gus is de toptrainer van Sporting Club Moskou. Als geen ander weet hij zijn spelers te motiveren om zichzelf te overtreffen. De voorbereidingen voor de wereldbeker lopen als een trein. Gus maakt zich op voor een heuse zegetocht. Maar helaas voor hem en zijn sportieve vrienden is het WK geen ponykamp. Trainers die het op een akkoordje gooien, spelers die afgedreigd worden. Naast de grasmat wordt het spel keihard gespeeld. Zeker als er instructies van het allerhoogste niveau komen, is het moeilijk om nee te zeggen. Gus heeft geen keuze. Als hij zijn job – én zijn tanden – wil houden, moet ook hij zich plooien naar de wetten van het voetbal. Misdaadverhaal over matchfixing in de Russische voetbalwereld.)
 5. Millennium saga boek 3 van 3: De vrouw die haar prooi nooit loste, Belén Ortega/Sylvain Runberg naar Stieg Larsson, Dupuis, 10,25.

 1. Lucky Luke 2: Rodeo, Morris, Dupuis, 7,70. (New look.)
 2. Lucky Luke 35: Jesse James, Morris/Goscinny, Lucky Comics, 7,70. (New look.)
 3. F.C. de Kampioenen: De love-special, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 12,99.
 4. Yasmina & de aardappeleters, Wauter Mannaert, Dargaud Benelux, HC 20,50. (De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan “leent” ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel. Maar dan moeten de volkstuinen plaats maken voor een experimenteel aardappelveld. De man achter het project wil een monopolie op de voedingsmarkt met zijn producten op basis van aardappelen. Daarvoor ontwikkelde hij een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt. Voor Yasmina is dit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op. Het probleem met wortel en al uitroeien.)
 5. Isabelle Avondrood integraal 1, Jacques Tardi, Casterman, HC 30,80. (Bundel van de albums 1, 2 en 3.)
 6. De Havik integraal eerste cyclus, Patrice Pellerin, Dupuis, HC 56,60. (Compilatie van de eerste zes albums.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken