skip to Main Content

2018 WEEK 8

 1. Kindsoldaat deel 1 van 3: 1915 – 1916, Stéphane Duval & Lionel Chouin/Pascal Bresson, Dark Dragon Books, HC 17,95. (Het verhaal van een jongen die zich tegen de wil van zijn familie in meldt voor de Grote Oorlog. Hij is nog maar 15 jaar oud! Jean-Corentin Carré groeit op in Le Faouët, in het zuiden van het Franse Bretagne. Hij valt op door zijn intelligentie zodat hij in 1912 aan een carriere als griffier mag beginnen, al snel onderbroken door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zijn vader wordt gemobiliseerd en vertrekt naar het front. Hij wil hem volgen, maar is nog te jong. In 1915 deelt hij zijn ouders mee dat hij besluit te vertrekken naar Latijns-Amerika. Echter, hij meldt zich bij het rekruteringsbureau Pau in de Pyreneeën, onder de naam Auguste Duthoy, geboren in Rumigny in de Ardennen. Die geboorteplaats is van belang. Hij ligt in bezet gebied, dus is het voor de Franse militaire autoriteiten onmogelijk om zijn burgerlijke staat te controleren. Jean-Corentin wordt aangenomen.)
 2. Kindsoldaat deel 2 van 3: 1916 – 1917, Lionel Chouin/Pascal Bresson, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 3. Elfquest – de laatste tocht deel 11 van 13, Wendy & Richard Pini, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Assassin’s creed: Reünie deel 1 van 2, Neil Edwards/Anthony Del Col & Conor McCreery, Dark Dragon Books 8,95.
 5. Assassin’s creed: Reünie deel 2 van 2, Neil Edwards/Anthony Del Col & Conor McCreery, Dark Dragon Books 8,95.

 1. Dilemma, Clarke, Dark Dragon Books HC 29,95. (Griekenland, 1934. Een jonge Duitse archeoloog ontdekt in een grot oude manuscripten door grote filosofen als Plato of Aristoteles over het thema determinisme. Denkers die probeerden de toekomst van de wereld te voorspellen en daar succesvol in lijken ze te zijn geweest. Wat doe je als je alle sleutels in handen hebt om een verschrikkelijke oorlog naar je hand te zetten? Egypte, 1937. Het team van een opgraving onder Duitse leiding stuit op een groot aantal oude manuscripten in perfecte staat. Na eerste lezing blijken ze ongepubliceerde teksten van de grootste denkers van de oudheid te bevatten. De vondst trekt de aandacht van nazi-leiders, zodat de resultaten van het onderzoek in beslag worden genomen. Wat als dit alles het hoogtepunt wordt van een groot plan dat eeuwen geleden is bedacht? Dilemma is historische fictie die speelt met samenzweringstheorieën. Het scenario draait zowel om de geweldige ontdekking van Dorffman als de filosofische uiteenzettingen van klassiekers als Diogenes en Aristoteles over determinisme. De lezer krijgt uiteindelijk het dilemma om te kiezen uit één van de twee manieren waarop dit verhaal eindigt.)
 2. Judge Dread: De geschiedenis van de gerechtigheid, Carlos Equerra & Kev Walker/John Wagner, Dark Dragon Books HC 29,95.
 3. Trizia 2: Trizia in Barcelona, Pedro Pérez, Dark Dragon Books 8,95.
 4. Angor boek 5 van 5: Lekerson, Dimitri Armand/Jean-Charles Gaudin, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Star Wars Darth Vader: De uitverkorene deel 1 van 2, Giuseppe Camuncoli/Charles Soule, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. Star Wars Darth Vader: De uitverkorene deel 2 van 2, Giuseppe Camuncoli/Charles Soule, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Star Wars: Episode VII – The force awakens, Luke Ross & Marc Laming/Chuck Wendig, Dark Dragon Books 14,95. (Remastered filmboek.)
 4. Comanche integraal 1: Red Dust, Hermann/Gregg, Uitgeverij Sherpa, HC 65,00, luxe HC 99,00. (Bundel van “Red Dust”, “Wanhoop en dood op de prairie” en de kortverhalen “Weet je nog, Kentucky…” + “De gevangene” in een oplage van 666 stuks. De luxe uitvoering is met linnen rug gebonden en heeft een genummerde oplage van 199 exemplaren + bijgevoegd een genummerde & gesigneerde prent. Deel 2 is reeds eerder verschenen.)
 5. Medici’s 1: Cosimo de oude, van modder tot marmer, Giovanni Lorusso/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 17.95.
 6. Frontlines 4: Bir Hakeim (mei 1942), Brada/Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 7. De vier van Baker Street 3: De nachtegaal van Stepney, David Etien/J.B. Djian & Olivier Legrand, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.

 1. Winter 1709 boek 1 van 2, Philippe Xavier/Nathalie Sergeef + Philippe Xavier, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95. (Terwijl Lodewijk XIV zijn laatste oorlog voert, wordt Frankrijk getroffen door de koudste winter in tijden. De vrieskou doodt, de hongersnood maakt zijn eerste slachtoffers. Het graan waarmee de ganse bevolking en het leger moeten worden gevoed, wordt steeds schaarser en duurder dan goud. De avonturier Loys Rohan bindt in de barre koude de strijd aan met tal van vijanden, in een race tegen de klok om te verhinderen dat een konvooi met graan voor het Koninkrijk in de handen van de vijand zou vallen. Een haast onmogelijke missie, die het lot van miljoenen levens zal bepalen.)
 2. Roma 3: Caesar doden, Annabel/Éric Adam & Pierre Boisserie & Didier Convard, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (HC 23-01-18.)
 3. De onthoofde arenden 23: De laatste kruistocht, Michel Pierret, Uitgeverij Deadalus, 8,95. (HC 23-01-18.)

 1. Moeder Amerika 1: De winter ontvluchten, Maël/Kris, Uitgeverij Daedalus, HC 19,95. (“Het was 12 november 1918. De eerste dag vrede van een laatste jaar oorlog. Mijn vader zei dat we die dag de winter van een ganse wereld hadden begraven. Zonder dat we wisten waar de lente was. Op de mistroostige binnenplaats van een kazerne in de Elzas staat Max, een verslagen en revolutionair Duits soldaat, tussen andere mannen uitgespuwd door het conflict. Hij heft woedend zijn vuist naar de vlaggen. Julien was daar ook, een jonge Franse fotograaf die er niet om gaf dat hij een overwinnend soldaat was en maar één ding wilde. De oorlog van zich afgooien. Ergens anders zat zij. Tina, Mexicaanse guerrillera van twintig, toen ze m’n moeder nog niet was. ’t Is grappig als ik eraan denk. Ze was toen net zo oud als ik nu. Op het einde van 1918 was de lente voor alle drie nog ver weg. Ik geloof vast dat ze die dag besloten hem samen te zoeken. Ieder voor zichzelf, maar samen. En samen de winter ontvluchten.”)
 2. Flodder 2: Dochter Kees en de opgewonden standjes, Wijo Koek/Dick maas, Parachute Pictures, 7,95.
 3. De spannendste avonturen van Donald Duck deel 15, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,50.
 4. Donald Duck premium pocket 10: DubbelDuck: Geheimen van het geheugen, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken