skip to Main Content

2018 WEEK 41

  1. De buurtpolitie 3: Bingo Baby!, Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
  2. De Kiekeboes: Hoor je het ook eens van een ander, Frodo de Decker & Kim Duchateau & Nix & Gerben Valkema, Standaard Uitgeverij, 6,99. (Unieke hommage aan De Kiekeboes.)
  3. De avonturen van Urbanus 180: Kermis in de broek van Urbanus, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
  4. De Smurfen integraal 4, Peyo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99.
  5. Typex’s Andy: Feitelijke fictie – de vele levens van Andy Warhol, Typex, HC 35,00. (In tien delen ontvouwt zich het opwindende en getroebleerde levensverhaal van een van de grootste artiesten van onze tijd, tegen de achtergrond van de meest enerverende periode aller tijden. De twintigste eeuw, van de jaren ’30 tot de jaren ’80! Waar alles waar je nu van houdt en walgt, zijn oorsprong vindt. In de loop van dit verhaal zul je een ware parade van sterren en extravagante lui tegenkomen. Als geheugensteuntje om dit kleurrijke gezelschap uit elkaar te houden, begint elk deel met een set van 12 plaatjes met daarop een korte biografie. Iedere keer dat je geheugen je in de steek dreigt te laten, grijp je onmiddellijk terug naar dit overzicht van Andy’s entourage. Voordat je je in Andy’s wereld van glitter en glamour stort, gelieve deze instructies nauwgezet op te volgen: voor optimaal leesplezier raden wij je aan niet meer dan één deel per sessie te lezen! Waar wacht je nog op? Dompel je onder in Typex’ Andy!)
  6. Tijl 2: een ridderzaal zonder ridders, Ron Schuijt, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.

  1. Kinderland, een jeugd in de schaduw van de muur, Mawil, Soul Food Comics, HC 27,50. (Oost-Berlijn aan de vooravond van Die Wende. Mirco Watzke zit in de tang. De doorgaans zo voorbeeldige leerling uit klas 7a heeft mot met een paar lompe ouderejaars en de enige die hem daarbij kan helpen is uitgerekend die rare nieuwe uit de parallelklas. Kinderland is een innemend verhaal over moed, vriendschap, gevluchte klasgenoten, afgesloten straten, de Freie Deutsche Jugend en heel veel tafeltennis. Het schetst op kleurrijke wijze hoe het is om op te groeien in een socialistische staat die enkel nog door kinderen te begrijpen is. In 2014 bekroond met de Max und Moritz-prijs voor Beste Duitstalige strip tijdens de Internationale Comic-Salon Erlangen.)
  2. Evert Kwok: De slechtste woordgrappen, Eelke de Blouw/Tjarko Evenboer, Uitgeverij Syndikaat, 9,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken