skip to Main Content

2018 WEEK 36

 1. Robbedoes en Kwabbernoot door… 14: Stichting Z, Fabrice Lebeault/Denis-Pierre Filippi, Dupuis, 9,95.
 2. Mutations deel 1, Fred Simon/Leo & Corine Jamar, Dargaud Benelux, 7,95. (In de nasleep van het Mermaid Project zijn Romane en El Malik op een zijspoor beland. Ze beslissen dan maar om hun eigen detectivebureau uit de grond te stampen. Maar na een reeks aanvallen op schepen door orka’s en andere walvisachtigen doet de VN al snel opnieuw een beroep op hen om uit te zoeken wat de dieren drijft en vooral wie deze zoogdieren in volle mutatie manipuleert en waarom. Het vervolg op Mermaid Project, een nieuwe cyclus in drie delen. Genetische manipulatie, klimaatverandering en politieke omwentelingen hebben de internationale machtsverhoudingen helemaal op hun kop gezet.)
 3. De kat van de rabbijn 7: De toren van Bab-El-Oued, Joann Sfar, Dargaud Benelux, HC 15,95.
 4. De Campbells 5: De drie vloeken, José-Luis Munuera, Dupuis, 7,95.
 5. Lucky Luke 18: In de schaduw van de boortorens, Morris/Goscinny, Lucky Comics, 7,50. (New look.)
 6. Lucky Luke 49: De ballade van de Daltons, Morris/Goscinny & Greg, Lucky Comics, 7,50. (New look.)

 1. Frnk 4: De uitbarsting, Brice Cossu/Olivier Bocquet, Dupuis, 7,95.
 2. Bff’s 6: De Bff’s puur natuur, Philippe Jenech/Christophe Cazenove, Ballon Comics, 6,95.
 3. Alleen op de speelplaats, Bloz/Ana & Bloz, Ballo Comics, 6,95. (Terug naar school! Voor de meeste kinderen is de eerste schooldag een blij weerzien met vriendjes die ze soms een zomer lang hebben moeten missen. Niet zo voor Emma. Zij trekt met lood in de schoenen naar de speelplaats. Pestkop Clarisse maakt haar het leven zuur. Ze is er zelfs in geslaagd om de andere leerlingen tegen haar op te zetten. Haar ouders merken er nauwelijks wat van, al verandert haar gedrag natuurlijk wel. En ook de juffen zien geen graten in wat niet meer dan onschuldige spelletjes lijken. De eerste stripreeks over pesten op school. Uit het leven gegrepen, de auteurs putten uit hun eigen ervaringen. Eerlijk, grappig en vaak ontwapenend authentiek.)
 4. Kinderen in het verzet 3: Twee reuzen, Benoît Ers/Vincent Dugomier, Le Lombard, 7,95.
 5. De oorlog van de Lulu’s integraal: 1914 – 1918, Hardoc/Régis Hautière, Casterman, 29,95.
 6. De oorlog van de Lulu’s door de ogen van Luigi deel 1 van 2, Damien Cuvillier/Régis Hautière, Casterman, 7,95.

 1. Team Rafale 2: Oorlogsbuit, Matthieu Durand/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 7,95, HC 13,95.
 2. De avonturen van Buck Danny <<Classic>> 5: Operatie ijzeren gordijn, Jean-Michel Arroyo/Frédéric Marniquet & Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 7,95.
 3. De kamasutra, Milo Manara, Glénat Benelux, HC 17,95.
 4. Steven Sterk – de integrale 4: 1993 – 1999, diverse auteurs, Le Lombard, HC 29,95.
 5. De Blauwbloezen – de integrale deel 2, Louis Salvérius/Raoul Cauvin, Dupuis, HC 29,95.
 6. Dan Cooper – de integrale deel 2, Albert Weinberg, Le Lombard, HC 29,95.

 1. De grote zeeslagen 6: Tsushima, Giuseppe Baiguera/Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 16,95.
 2. Laowai boek 2 van 3: De strijd om Dagu, Xavier Besse/Alcante & Laurent-Frédéric Bollée, Glénat Benelux, HC 15,95.
 3. Bouncer 11: Dragon’s spine, François Boucq, [Blloan], HC 17,95.
 4. De Killer cyclus 3 integraal, Luc Jacamon/Matz, Casterman, HC 35,00. (Bundel van de delen 11 t/m 13.)
 5. Filip & Mathilde 3: Drache nationale, Charel Cambré, Ballon Comics, 7,50.
 6. Zwartkijken, Franquin, [Blloan], HC 19,95. (Prachtige heruitgave met dossier.)

 1. Romeinse inval in de Lage Landen, Franky Drappier/Jan Kragt, Stichting Eureducation, 7,95. (Genadeloos en met bruut geweld overvielen de Romeinen de bewoners van de Lage Landen met hun geoliede oorlogsmachine. Mannen, vrouwen en kinderen werden het slachtoffer van de bloedige Romeinse aanvallen waar de lokale stammen geen antwoord op hadden. Of toch? In dit prachtig getekende stripalbum ervaar je de angsten en zorgen, maar ook de vindingrijkheid en het lef van de vroegere bewoners van Nederland en België, in hun relatie met de Romeinen. Alle historische feiten, vanaf Julius Caesar tot de Bataafse opstand, vakkundig samengesmeed tot een meeslepend verhaal.)
 2. Guust – biografie van een kluns, Franquin/Jidéhem, Dupuis, HC met stofomslag 29,95. (In 1965 verschijnt in de reeks Gag de poche, een pocketcollectie met compilaties van het kruim van de Frans-Belgische humorstrip, het album “Guust, biografie van een kluns”. Het speciale nummer omvat het mythische album nummer nul van Guust dat toen al als een humorklassieker gold. Meer dan een halve eeuw later brengt uitgeverij Dupuis het album opnieuw uit in zijn origineel formaat. Dat doet het in de nasleep van de zestigste verjaardag van de flegmatieke antiheld en als eerbetoon aan Jean De Mesmaeker die de inspiratie vormde voor het gelijknamige personage. 128 pagina humor en fantasie dompelen je onder in het excentrieke en heerlijk rampzalige universum van Guust. Een klein boekje voor grote emoties! Prachtige uitgave van een nooit eerder in het Nederlands verschenen pocket uit 1965.)
 3. Jan van der Voo collectie 13: Pipo de clown en het rimboegeheim, Jan van der Voo/Wim Meuldijk, Uitgeverij Favoriet, 12,50, HC 29,95. (De SC heeft een oplage van 250 exemplaren en de HC heeft een gesigneerde & genummerde oplage van 50 exemplaren met bijgevoegd een genummerd prentje.)
 4. Nudiske deel 1, Marc Scherbateyev, Uitgeverij Bonte, 9,99. (Erotica.)
 5. Nudiske 2: Minder van hetzelfde, Marc Scherbateyev, Uitgeverij Bonte, 9,99.
 6. Karen Dalton: De jonge jaren van een vrije vrouw, van Green Wich Village tot Woodstock, Ana Rousse/Cédric Rassat, Concerto Books, zwart/wit 18,99.

 1. Tel Israël: het verhaal van de Joodse staat, Danker Jan Oreel/André Diepenbroek, Uitgeverij De Banier, 9,95, HC 14,95. (Dit boek neemt je mee naar het verre verleden van het thuisland van het Joodse volk en vertelt tegelijkertijd het verhaal van het moderne Israël. Heden en verleden van de staat Israël wordt verteld op een heldere en fascinerende manier.)
 2. Tex Willer 10: Captain Jack, Enrique Breccia/ Tito Faraci, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 17,95.
 3. Mortensens mondiale mysteries 5: Tunnel, Lars Jakobsen, Hauwaerts Uitgeverij, 10,00.
 4. Arcadia archief 45: Slemper en Slof: Memoires van een huzaar, vzw Arcadia, zwart/wit, HC 23,95.
 5. Streamliner 3: All-in day, ‘Fane, RoaRRR Uitgeverij, HC 19,95. (Door de tekenaar van Joe Bar!)
 6. Totem, Mikael Ross/Nicolas Wouters, Soul Food Comics, HC 27,50. (Als zijn broer ernstig ziek blijkt te zijn, wordt Louis hals over kop op zomerkamp gestuurd in de Ardennen. Voor de 12-jarige jongen voelt het als een andere wereld. Er wordt stiekem gedronken en geblowd, sommige jongens hebben pornoblaadjes bij zich en er heerst een strenge pikorde. Louis heeft moeite zijn plek te vinden. Hij sjokt met zijn ziel onder de arm door de regen, piekerend over het redden van zijn broer. Maar alles verandert als hij tijdens het grote feest een totemdier krijgt toegewezen.)

 1. Het einde van de roofridder, Dmitry Yakhovsky/Paul Reichenbach, Pear Productions, HC 9,90. (In de Schepenzaal van het Stedelijk Museum in Kampen is een bijzondere deur te bewonderen. Deze deur dateert uit het begin van de 15e eeuw en is afkomstig uit het voormalige slot Voorst, bij Zwolle. Dat slot behoorde aan een echte roofridder, die reizigers uitschudde en gevangenzette voor losgeld. Door de gezamenlijke legers van de bisschop van Utrecht en de steden Kampen, Zwolle en Deventer werd het enorme kasteel ingenomen en met de grond gelijk gemaakt.)
 2. De avonturen van Ridder Dolf 1: Het hanzecomplot, D’Auwe/Paul reichenbach, Pear Productions, HC 9,90. (Een voordelige overeenkomst met de Deense koning zal de Hanzestad Kampen macht en rijkdom brengen. Niet alle andere Hanzesteden zijn daar blij mee. Er wordt zelfs een complot gesmeed om de overeenkomst tegen te houden. Gelukkig is er Ridder Dolf nog, de dappere kapitein van de wacht. Maar zal hij erin slagen om het verdrag te redden?)
 3. De onwaarschijnlijke avonturen van Bertus Boegspriet, Pieter Hogenbirk/ Paul Reichenbach, Pear Productions, HC 9,90. (De levensloop van Bertus Boegspriet is bepaald niet alledaags. Als kind ontvluchtte hij zijn geboortestad omdat hij [ten onrechte] dacht dat hij een vriendje had gedood. Het was het begin van een turbulente zwerftocht die hem in heel veel landen van de wereld bracht. Hij was o.a. walvisvaarder, messenwerper in het circus van Buffalo Bill, goudzoeker en filmster, voordat hij terugkwam om zijn laatste levensjaren in alle rust slijten. “Ome Bertus” werd hij toen genoemd en tegenwoordig is er zelfs een stadswandeling die langs al zijn favoriete plekjes voert.)
 4. Rud Hart integraal 1, Gilbert Declercq, Uitgeverij Bonte, HC 45,00.
 5. Rud Hart integraal 2, Gilbert Declercq, Uitgeverij Bonte, HC 45,00.

 1. Uit de archieven van Eddy Ryssack band 1, Hauwaerts Uitgeverij, HC 35,00.
 2. Uit de archieven van Eddy Ryssack band 2, Hauwaerts Uitgeverij, HC 35,00.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken