skip to Main Content

2018 WEEK 28

 1. Stripschrift 454, jaargang 51, nummer 1, juli 2018, Stichting Uitgeverij Stripstift, 8,00. (Met o.a. Marini, Wilbert van der Steen, Batman.)
 2. Ravian en Laureline 11: Verschijningen op Inverloch, Jean-Claude Mézières/Pierre Christin, Uitgeverij Sherpa, HC 24,95.
 3. Ravian en Laureline 12: De banvloek van Hypsis, Jean-Claude Mézières/Pierre Christin, Uitgeverij Sherpa, HC 24,95.
 4. The Beatles story, Arthur Ranson/Angus Allan, Dark Dragon Books, zwart/wit, HC 18,95. (Helemaal van de stad Liverpool tot aan het nummer Let it Be. De geschiedenis van The Beatles is geschreven in het DNA van de popmuziek. Maar nog niet eerder is het op deze manier in beeld gebracht. The Beatles Story verscheen voor het eerst in het Engelse jongerenmagazine Look-In. Een prachtige kijk op de duizelingwekkende opkomst van de Fab Four. Alles zit erin. De beginjaren in Hamburg, Sergeant Pepper, psychedelica en veel meer. Een reis van Penny Lane naar Abbey Road en weer terug.)
 5. De Kiekeboes 151: Dédé & partner, Merho, Standaard Uitgeverij, 6,99, luxe HC 59,99, superluxe HC 99,99. (De luxe uitgave is met linnen rug gebonden en heeft een genummerde oplage van 150 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje. De superluxe uitvoering is in velours gebonden en heeft een genummerde oplage van 75 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 6. Nero – de premières 8: Madam Pheip: De hoed van Geeraard de duivel, Marc Sleen, Standaard Uitgeverij, 11,99, luxe HC 59,99, superluxe HC 99,99. (De luxe editie is met kunstleren rug gebonden in een genummerde oplage van 150 exemplaren + bijgevoegd een genummerd prentje. De superluxe uitvoering is in kunstleer gebonden in een genummerde oplage van 75 exemplaren + bijgevoegd een genummerd prentje.)

 1. De avonturen van Urbanus 179: De dikke vamp Amel, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 2. Game of crowns: Winter is cold, Baba/Lapuss’, Dark Dragon Books, 8,95. (Een meedogenloze oorlog woedt tussen de 7 stamhoofden die over de 7 koninkrijken regeren. Hun uiteindelijke doel, de 7 kronen grijpen om over beide continenten te heersen. Tot zover klinkt alles nog bekend. Jon Schreeuw, Pythion, Grodo en prinses Danerkiss rekenen op hun legers van draken, ridders of zombies om hun favoriete hobby te beoefenen. Elkaar de hersens inbeuken!)
 3. My little pony deel 1 van 2: Vriendschap is betoverend, Amy Mebberson/Heather Nuhfer, Dark Dragon Books, 8,95. (Tijd voor weer een onvergetelijk avontuur in Equestria met al je favoriete Pony’s en een splinternieuwe verhaallijn! Wanneer een lang onzichtbare vijand het gevaar dicht bij huis brengt en de Pony-wereld onderdompelt in duisternis, zullen de Pony’s nieuwe uitdagingen aan moeten gaan en oude angsten moeten overwinnen. Dat wil je niet missen!)
 4. Deadpool kills the Marvel universe deel 1 van 2, Dalibor Talajić/Cullun Bunn, Dark Dragon Books, 8,95. (Stel dat alles wat je dacht dat grappig was aan Deadpool … eigenlijk alleen maar gestoord was? Stel dat hij alles en iedereen in het Marvel universum wilde vermoorden? Stel dat dat hem lukte? Zou je dat grappig vinden?)
 5. Deadpool kills the Marvel universe deel 2 van 2, Dalibor Talajić/Cullun Bunn, Dark Dragon Books, 8,95.
 6. De krijgers van God deel 3 van 3: De martelaren van Wassy, Pierre Wachs/Philippe Richelle, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Jong verzet 1: Kunstroof!, Nicolas Otéro/Franck Dumanche, Dark Dragon Books, 8,95. (1940 – Frankrijk is bezet. In een Normandisch dorp leert de bevolking samen te leven met de vijand, terwijl ze ondertussen het verzet op poten zetten. Gaston en zijn drie jonge vrienden zijn vastbesloten om hun land te verdedigen, ondanks hun jonge leeftijd. Tijdens een door de nazi’s georganiseerde receptie luistert Gaston een belangrijk gesprek af. Hitlers soldaten plannen het transport van een verzameling roofkunst. Een mooie kans voor de vier jonge verzetshelden. Een toegankelijk verhaal met glashelder tekenwerk dat op innemende wijze laat zien hoe 4 kinderen in bezet gebied hun steentje bijdragen aan het verzet. Niet met wapens, maar met vernuft. Ook geschikt voor jeugdige lezers.)
 2. Typhoon, Christophe Gibelin, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Het is 1943, middenin de Tweede Wereldoorlog. Een Belgische piloot in dienst van de RAF vliegt, zonder opdracht, naar hartje Brussel om daar het hoofdkwartier van de Gestapo te bestoken. Volgens onbevestigde bronnen vinden de Duitsers tussen de slachtoffers iemand in uniform die niet tot de naziorganisatie behoort, maar die lid is van het verzet. Zijn identificatie leidt tot de ontmanteling van een verzetsnetwerk en de dood van Belgische patriotten.)
 3. De Venetiaanse, Laurent Gnoni/Patrice Ordas, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. 1499. Het grootse, rijke Venetië in het laatste jaar van de vijftiende eeuw. Al twee eeuwen lang zijn doges staatshoofden van de republiek Venetië. De huidige doge heeft duidelijk een zwakke plek. De liefde voor zijn nicht, Constanza. Hij overlaadt haar met geschenken, terwijl zij op haar beurt op geraffineerde wijze charme en schoonheid in de strijd gooit om alles van haar oom gedaan te krijgen. Voor de laatste keer wil de Doge zijn nichtje het gigantische jaarlijkse lentefestival aanbieden. Een mooie gelegenheid voor de gevreesde bandiet Lorenzo om het mooiste juweel van Venetië te stelen. Constanza zelf.)
 4. Star Wars avonturen: Helden van het heelal, diverse auteurs, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Star Wars Thrawn trilogie 1: Erfgenaam van het rijk, Olivier Vatine & Fred Blanchard/Mike Baron, Dark Dragon Books, HC 24,95.
 6. Strijders van Dark Dragon Books 2018, diverse auteurs, Dark Dragon Books, gratis bij aankoop van 2 albums uit het fonds Dark Dragon Books.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken