skip to Main Content

2017 WEEK 44

  1. New York boek, Joost Swarte, Scratch Books, HC 29,90. (Twintig jaar geleden, in 1995, debuteerde Joost Swarte in het legendarische tijdschrift The New Yorker. Sindsdien is hij meer dan vijftig illustraties, acht covers en meer dan 100 andere bijdragen verder. In 2008 ontving Swarte een Award of Excellence van het Amerikaanse tijdschrift Communication Arts voor zijn cover Summer Reading. In deze prachtige uitgave presenteert uitgeverij Scratch Books een compleet overzicht van Joost Swartes illustraties voor The New Yorker, samen met tot nu toe ongepubliceerde schetsen, voorzien van commentaar van de kunstenaar. Een prachtig overzichtswerk van de Nederlandse meester van de klare lijn.)
  2. Beestjes 8: Vinex, Schwantz, Syndikaat, 8,95.
  3. Acception 1: #Losers, Coco Ouwerkerk, Syndikaat 8,95. (Het verhaal speelt zich af op een scholengemeenschap en zit vol realistische tienerproblemen van nu. Acception is een strip voor tieners tussen de 12 en 16 jaar oud. Dit eerste deel draait om Arcus, Gale, Maud en Iris die op school te maken krijgen met de tienerproblemen van zichzelf en die van anderen. We zien hoe ze problemen krijgen en weer oplossen, vrienden maken en hun onzekerheid de baas worden. En de belangrijkste les die ze leren op school? Blijf jezelf en accepteer wie je bent.)

  1. Trollen van Troy 22: De trollenschool, Jean-Louis Mourier/Christhophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95. (HC week 41-17.)
  2. January Jones 9: Heroïne voor Hanoi, Eric Heuvel, Uitgeverij L, 8,95. (HC week 41-17.)
  3. Agent 327 special: Hulde aan de jubilaris, Uitgeverij L, 8,95. (HC week 41-17.)
  4. Douwe Dabbert 13: De heksen van eergisteren, Piet wijn/Thom Roep, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95. (Heruitgave.)
  5. Afscheid van een muze, Marec/Pieter Aspe, Van Halewyck, HC 22,50. (Blankenberge, 2002. Twee eenzame mensen ontmoeten elkaar op kerstavond in een café. Allebei in een vastgelopen relatie, allebei op zoek naar liefde en intimiteit. Ze knopen een gesprek met elkaar aan. Ze worden verliefd. Hun geheime romance brengt hen naar obscure bars, afgelegen hotels, een huis in Frankrijk. Uiteindelijk kiezen ze definitief voor elkaar. Hun omgeving reageert fel en de scheiding verloopt niet van een leien dakje, maar hun liefde wordt alleen maar groter. Ze trouwen, kopen een eigen stek, de carrière van de man gaat crescendo. Hij de schrijver, zij zijn Muze. Samen beleven ze de grootste successen: feesten, reizen, lange rijen fans, luxe, tederheid, dolce far niente en heel veel liefde. Ze worden onafscheidelijk en lijken onoverwinnelijk. Tot het noodlot na dertien jaar toeslaat. De man blijft verweesd achter.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken