skip to Main Content

2017 WEEK 42

 1. Asterix 37: Asterix en de race door de laars, Didier Conrad/Jean-Yves Ferri, Les éditions Albert René, 6,95. (De luxe uitgave volgt later.)
 2. Donald Duck vrolijke stripverhalen 20: Op jacht naar Roodbaards schat, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,50.
 3. Donald Duck themapocket 27: Adel verplicht, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.
 4. De lach van een clown, Laurent Hirn/Luc Brunschwig, Saga Uitgaven, HC 34,99. (Grocko en Clock zijn twee clowns van middelbare leeftijd die nooit echt succes hebben gekend. Al jarenlang voeren ze hun straatoptredens in dorpjes en kleine voorsteden op. Overal waar ze komen, spannen ze zich in om de mensen aan het lachen te brengen of hen te ontroeren. Op hun tournee doen ze ook het stadje Hoogwind aan. Daar komt hun reis ten einde. Integrale editie van een aangrijpende trilogie door de auteurs van De Macht der Onschuldigen.)

 1. De erectie, Lounis Chanbane/Jim, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Verschijnt later ook in SC. Dit is het verhaal van een stel, enkele dagen voor Kerstmis. Dit is het verhaal van een vrouw die haar verjaardag viert en die niet zo graag ouder wordt. Dit is het verhaal van een geweldig grote ruzie. Dit is een verhaal over het verdwijnen van verlangens en behoeften en het soms doorbreken van de routine. Dit is het verhaal van een verrassing. Dit is het verhaal van een geschenk. Dit is het verhaal van een erectie.)
 2. De dominee 1: De afvallige duivels van Nevada, Augustin Lebon/Lylian, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Enkel in HC. 1885. Premiejager Angus Whitecross is een ware legende van het wilde westen. Waarom keert deze meedogenloze en gekwelde moordenaar dan plots terug naar het stadje in Nevada waar hij het levenslicht zag? Waarom drijft wraak deze moordenaar die beter gekend is onder de naam “de dominee”?)
 3. De honden van Pripyat 1: Sint-Christoffel, Christophe Alliel/Aurélien Decoudray, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Enkel in HC. Tchernobyl 26 april 1986. Een reeks explosies verwoest de nucleaire centrale en besmet alles in een straal van meer dan 200 kilometer. Na de evacuatie van de dichtstbijzijnde dorpen worden groepen jagers ingezet om besmette huis- en wilde dieren, die vrij rondlopen in de spookdorpen, neer te schieten. Voor dertig roebel per neergeschoten dier is een ploeg bereid de zone te betreden. Ze kruisen het pad van bijzondere personen, verloren zielen op de bestraalde heide.)
 4. De macht der onschuldigen 2e cyclus: Hier is de hel 2: 3 Getuigenissen, Laurent Hirn & David Nouhaud/Luc Brunschwig, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Enkel in HC.)

 1. Suske en Wiske Classics integraal 2, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 5 t/m 8.)
 2. De kronieken van Amoras 2: De zaak Krimson # 2, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, luxe HC 65,00, superluxe HC 100,00. (De SC verscheen in week 40. De luxe uitgave is met linnen rug gebonden en heeft een genummerde oplage van 250 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerd prentje. De superluxe uitvoering is in velours gebonden en heeft een genummerde oplage van 130 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerd prentje.)
 3. Uit de archieven van… 6: Ersel, Hauwaerts Uitgeverij, HC 35,00.
 4. Uit de archieven van… 7: Hachel, Hauwaerts Uitgeverij, HC 30,00.
 5. Philémon 12 – O: De herherinnering, Fred, Uitgeverij Hum!, HC 19,95.
 6. Tex Willer 3: Krachtmeting in het noorden, Giulio de Vita/Gianfranco Manfredi, Uitgeverij Hum!, 8,99.
 7. Châteaux Bordeaux 7: De oogst, Espé/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 16,95.

 1. In vino veritas 1: Toscane, Luca Malisan/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 16,95. (Lionello en Tessa Tomasini zijn broer en zuster. Ze hebben elk ook wijngaarden, maar hun methoden en filosofie zijn compleet tegengesteld. Zuiver en hard van aanpak, produceert Tessa een biologische wijn van uitstekende makelij. Lionello is dan weer een ster in de Toscaanse wijnbouw. Hij heeft een formidabele productiecapaciteit, high tech technologie en deinst voor geen enkele investering terug om zijn fortuin en roem te vergroten. Broer en zuster zijn zo allergisch aan mekaar dat ze al jaren niet meer praten. Maar Ortensia, de gewiekste grootmoeder die hen heeft opgevoed, heeft in haar testament een uitdaging voor ze genoteerd die ze gaat verplichten samen te werken.)
 2. Kort & triest 5: Omvergeblazen!, Jean-Marc van Tol, Uitgeverij Catullus, 7,95.
 3. Timo 5: Kabouterkabaal!, Alex Turk, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 4. Fake vintage book covers 3: Tickle me silly, Kristof Spaey, VOS Uitgeverij & KSbooks, HC 20,00.
 5. Arcadia archief 42: De Sliert in Japan, Jean-Marc Krings/Zidrou, Arcadia vzw, HC 23,95. (Deze uitgave heeft een genummerde & gesigneerde oplage van 500 exemplaren en is gebonden met linnen rug.)
 6. De Rechter 20: Hacktische tijden, Mr. Jesse van Muylwijck, Jessecartoons, zwart/wit 15,95.

 1. De slaapster en de spintol, Chris Riddell/Neil Gaiman, Blossom Books, zwart/wit met steunkleur, HC 22,50. (Meesterverteller Neil Gaiman schreef een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje. Je dacht dit verhaal misschien te kennen. Het verhaal van een wraakzuchtige bosheks. Een magische spintol. Een overwoekerd kasteel met een prinses in diepe slaap. Maar drie dwergen zien verder onheil aankomen, en dan besluit een koningin met sneeuwwitte huid haar trouwjurk om te ruilen voor een harnas en een zwaard. Dit boek is uitgevoerd in een luxe hardcover met slipcase, met goudfolie en goud op snee.)
 2. Evert Kwok deel 7, Eelke de Blouw/Tjarko Evenboer, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 3. Evert Kwok deel 4, Eelke de Blouw/Tjarko Evenboer, Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (Heruitgave.)
 4. The lunar chronicles: Iko, Doug Holgate/Marissa Meyer, Blossom Books, zwart/wit met steunkleur, HC 19,50. (Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter. Ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die in alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid. De populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.)
 5. Zeep, Maarten vande Wiele, Uitgeverij Oogachtend, zwart/wit met steunkleur, 15,00. (Het is 1986 en in New York City is de jacht naar geld, succes en geluk geopend. Maar dat kan de jonge secretaresse Barbra Roberts gestolen worden. Barbra droomt van een prins, net zoals in haar geliefde soapopera’s. Ze valt als een blok voor de rijke Kenneth Castelson. En als Kenneth haar ten huwelijk vraagt lijken al haar dromen uit te komen. Maar wat is er gebeurd met de ex van Kenneth? De charmante Rachella Kabuki verdween tien jaar geleden en haar lichaam werd nooit gevonden. Is Kenneth ooit over Rachella heen geraakt? Waarom spreekt Kenneth nooit over haar? Werd Rachella misschien vermoord? Dagelijks voelt Barbra de schim van het verleden in hun relatie rondwaren.)
 6. Sporen van het toeval – de Spaanse bevrijders van Parijs, Paco Roca, Soul Food Comics, 24,95. (Eind maart 1939. In de laatste dagen van de Spaanse Burgeroorlog weten 2.638 mensen per schip te ontsnappen aan de wraak van Franco. Onder hen de republikein en verzetsstrijder Miguel Ruiz. Hij en zijn kameraden staan aan het begin van vijf barre jaren, waarin ze uiteindelijk op de Champs-Élysées als de bevrijders van Parijs zullen worden toegejuicht. Maar Frankrijk wilde Franse helden en Franco fascistische. Dus werd hun verhaal uit de geschiedenisboekjes geweerd.)

 

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken