skip to Main Content

2017 WEEK 31

 1. Stripschrift 451, jaargang 48, nummer 6, augustus 2017, Stichting Uitgeverij Stripstift, 7,50. (Met o.a. Kees Sparreboom, Louvre-strip en Kuifje als kunst.
 2. Hemel in strijd 3: Alarm in Sirië, Olivier Dauger/Philippe Pinard, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 3. De verborgen geschiedenis 31: De meesters van het spel, Igor Kordey/Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Aslak 5: Het dodenverblijf, Emmanuel Michalak/Fred Weytens & Hub, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 5. Merlijn, de profeet 1: Hengist, Pierre-Denis Goux & Jean-Luc Istin/Jean-Luc Istin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (Jaren gingen voorbij sinds de oorlog om Avalon. Na de dood van opperkoning Constantijn erft zijn zoon de troon. Die wordt overdonderd door staatszaken en is erg kwetsbaar. De Picten en de Saksen profiteren ervan om de Bretonse dorpen te plunderen en te verbranden. Bedwyr, een jongen van een jaar of tien, is machteloos getuige van een Saksische aanval op zijn dorp. Hun leider, Hengist, hakt zijn hand af en laat hem achter met zijn pijn. Bedwyr heeft het aan Merlijn te danken dat hij deze beproeving overleeft. Een Merlijn die leeft als een heremiet, diep in het woud.)

 1. Merlijn, de profeet 2: Wedergeboorte, Pierre-Denis Goux & Jean-Luc Istin/Jean-Luc Istin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 2. De avonturen van Betsy 1: De vloek van de Atalante, Jérome Phalippou/Olivier Marin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (Betsy is een nieuwsgierige en onbevreesde jonge vrouw. Voor haar is er, uitgedaagd door haar nicht, niets leuker dan zich hals over kop te storten op het achterhalen van de geschiedenis van een auto, waar een merkwaardig geheim aan lijkt te kleven. Het gaat om een Bugatti Atalante, die haar vader, een garagehouder, gevonden heeft toen hij, op verzoek van een industrieel en verzamelaar uit de streek, op zoek ging naar antieke auto’s. Deze auto lijkt echter de bezitters ervan in grote gevaren te brengen. Hoe kan ze weerstand bieden aan de roep van het avontuur en tegelijkertijd indruk maken op haar nicht Margot, die bekend is vanwege haar onderzoeken naar auto’s? Dit is het begin van een groot avontuur voor Betsy, maar ook het begin van een hoop problemen. Zal zij opgewassen zijn tegen de Vloek van de Atalante?)
 3. Orion boek 1 van 2, Jorge Miguel/Eric Corbeyran naar de roman van Julia Verlanger, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (“Kasteloos!” Het oordeel valt op het moment dat het gloeiende ijzer een brandmerk zet op de arm van Kolhen. In plaats van zijn krijgerstatoeage draagt de jongeman nu het kruis van de paria’s, de “kastelozen”, zoals ze op de planeet Orion-XB 12557 heten. Kolhen is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen en wraak te nemen op degenen die hem in de val hebben gelokt. Hij weet te ontsnappen en ontmoet op zijn zoektocht een mysterieuze vrouw met gouden haar, die over vreemde, krachtige wapens beschikt. Ze vertelt hem dat ze afkomstig is van een verre planeet: de aarde. Een grootse SF-saga, die deel uitmaakt van het universum van de Retro-Werelden van auteur Julia Verlanger.)

 1. Pin-up Wings 10 stickers set # 1, Romain Hugault, Silvester Strips Uitgeverij, 9,95.
 2. Pin-up Wings 10 stickers set # 2, Romain Hugault, Silvester Strips Uitgeverij, 9,95.
 3. Donald Duck pocket 264: Stennis om een strandje, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,25.
 4. Waar de mieren heen gaan, Michel Plessix/Frank Le Gall, Casterman, HC 17,95. (Waar gaan ze toch heen, die lange slierten mieren die onvermoeibaar door de straten van zijn dorp en door het woestijnzand slingeren? Wat is hun mysterieuze bestemming? Veel liever dan naar school te gaan, volgt de kleine Saïd geduldig het spoor van de mieren op zoek naar het antwoord. Maar verder dan de fontein durft hij ze niet te volgen. Dat mag niet van moeder. Tot op een dag een norse oude man hem toesnauwt hem te volgen, voorbij de fontein! Het is het begin van een magisch avontuur waarin Saïd, samen met de sprekende geit Zakia, djinns lik op stuk geeft, betoveringen doorprikt, de liefde ontdekt en eindelijk een échte grootvader vindt. Een prachtig en poëtisch verhaal voor kinderen én voor grote mensen die het dromen nog niet verleerd zijn).

 1. Het bloed van lafaards 4: Een hels onderzoek, Jean-Yves Delitte, Casterman, HC 15,95.
 2. De roofdierenclub 2: Het feest, Steven Dupré/Valérie Mangin, Casterman, 7,95.
 3. De nieuwe avonturen van Snoesje 1: Het geheim van Melanie Distel, Netch/ François Corteggiani, Casterman, 4,95. (Ver weg van de moderne maatschappij met haar oorlogen, hongersnood, genetisch gemanipuleerde groenten en kabeltelevisie lijkt alles peis en vree in het feeërieke bos van Snoesje en haar vrienden. Tot Flouzemaker een vreemde affiche tegen zijn snavel krijgt aangewaaid. Daarop prijkt de lelijke tronie van de ergste tovenares ooit. Snoesjes verloofde Taboem bekijkt de affiche en raakt erdoor in een banvloek. Hoe kunnen ze die vloek in hemelsnaam ongedaan maken?)

 1. Blueberry integrale uitgave deel 4, Giraud/Jean-Michel Charlier, Dargaud Benelux, HC 29,95.
 2. De laatste grens episode 4, Icar/Léo, Dargaud Benelux, 7,95.
 3. De Bank 6: Derde generatie 1882 – 1914: De koloniale tijd, Stéphane Brangier/Pierre Boisserie & Philippe Guillaume, Dargaud Benelux, 9,95.
 4. Rani 6: Veroordeelde, Francis Vallès/Jean van Hamme & Alcante, Le Lombard, 7,95.
 5. Kinderen in het verzet 1: Eerste acties, Benoît Ers/Vincent Dugomier, Le Lombard, 7,95. (Juni 1940. Het Franse leger kan de Duitse stoottroepen niet langer afhouden. Een deel van de bevolking vlucht naar het zuiden. Maarschalk Pétain tekent een staakt-het-vuren met nazi-Duitsland en neemt de leiding van het bezette Frankrijk op zich. In een klein dorpje in het oosten van Frankrijk zijn twee jongens en een meisje, alle drie net dertien geworden, niet van plan om dat over hun kant te laten gaan. Als de Duitse soldaten door de straten marcheren, slaan de jongens hun ogen niet neer zoals de andere dorpsgenoten. Nee nee, borst vooruit! Met hun drieën beramen ze kleine verzetsdaden om zo aan alle doemdenkers te tonen dat Frankrijk misschien wel een slag heeft verloren, maar de oorlog nog lang niet!)

 1. I.R.$. 18: Kate’s Hell, Bernard Vrancken/Stephen Desberg, Le Lombard, 7,95.
 2. De grote zeeslagen 2: Trafalgar, Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 16,95.
 3. Alles van Guust Chronologisch 1: Eerste flaters, André Franquin & Jidéhem, Dupuis, HC 16,95. (Geremasterde heruitgave met ex-libris in een oplage van 2.000 exemplaren.)
 4. Alles van Guust Chronologisch 2: Hoed je voor Flater, André Franquin & Jidéhem, Dupuis, HC 16,95.
 5. Yoko Tsuno 28: De tempel der onsterfelijken, Roger Leloup, Dupuis, 6,95.
 6. De avonturen van Buck Danny <<Classic>> 4: Duivelseiland, Jean-Michel Arroyo/Frédéric Marniquet & Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 7,95.
 7. Asterix en de Belgen, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette, HC luxe 49,00. (Op groot formaat met linnen rug gebonden en maar liefst 128 pagina’s dik, gedrukt op dik kwaliteitspapier waardoor het tekenwerk van Uderzo optimaal tot zijn recht komt. Naast het volledige verhaal in kleur, is deze uitgave aangevuld met een 30 pagina tellend dossier met allemaal wetenswaardigheden over het tot stand komen van dit avontuur, en is het volledige verhaal getekend en geïnkt te bewonderen, de originele Franse pagina’s dus)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken